Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 15

Įspūdingas serijas pratęsusi I.Swiatek triumfavo Romoje ir artėja rekordo link

Pastaraisiais mėnesiais WTA ture absoliučiai dominuojanti lenkė Iga Swiatek (WTA-1) sėkmingai apgynė „Internazionali BNL d'Italia“ titulą ir toliau medžioja vieną įspūdingiausių rekordų moterų tenise.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

20-metė teniso žvaigždute iš Lenkijos sekmadienio popietę turnyro Romoje finale 6:2, 6:2 sutriuškino Ons Jabeur (WTA-7) ir antrus metus paeiliui tapo stipriausia tenisininke Italijos sostinėje.

Daugelis teniso ekspertų vylėsi, jog būtent Tuniso atstovei pavyks mesti rimtesnį iššūkį WTA ture karaliaujančiai lenkei, kadangi ir pati O.Jabeur finalą pasitiko su 11 pergalių serija.

Visgi mūšyje dėl titulo nuo pirmų susitikimo geimų dominavo I.Swiatek, kuriai tai buvo jau 28-asis laimėjimas paeiliui. Tenisininkė laimėjo paskutinius penkis turnyrus, kuriuose dalyvavo, iš kurių net keturi priklauso WTA1000 kategorijai (Doha, Indian Velsas, Majamis ir Roma).

Lenkijos teniso atstovė tapo tik antrąja per visą žaidimo istoriją, kuriai per sezoną pavyko laimėti keturis ar daugiau WTA1000 serijos turnyrus, nors sezonas dar net neįpusėjo. Vienintelei Serenai Williams 2013 metais pavyko iškovoti net penkis tokius titulus.

Kitas I.Swiatek turnyras bus „Roland Garros“ pirmenybės, kurios startuos lygiai po savaitės. Lenkė įvardijama kaip akivaizdi turnyro favoritė, čia triumfavusi ir 2020 m. – tai kol kas vienintelis jos „Didžiojo kirčio“ titulas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek
AFP/„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek

Pralaimėjimo skonį seniausiai pamiršusi pirmoji planetos raketė toliau sparčiai artėja prie dar vieno įspūdingo rekordo moterų tenise.

Venus Williams 2000 m. iškovojo net 35 pergales iš eilės ir tai išlieka absoliučiu rekordu. Jei triumfuos Paryžiuje, I.Swiatek šį rekordą pakartos, nes bus laimėjusi taip pat 35 kartus paeiliui.

Kol kas lenkės užfiksuotas pasiekimas rikiuojasi ketvirtoje vietoje – ją ar lenkia S.Williams (34) ir Justine Henin (32).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek ir Ons Jabeur
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek ir Ons Jabeur

900 WTA reitingo taškų apgynusi I.Swiatek toliau tvirtai pirmauja WTA reitinge ir artimiausią persekiotoją Barborą Krejčikovą (WTA-2) lenkia daugiau nei 2 tūkst. taškų. Už triumfą Romoje ji taip pat bus apdovanota ir 332 tūkst. eurų čekiu.

O.Jabeur užsidirbo 485 WTA reitingo taškus ir pirmadienį pakils į rekordinę šeštą poziciją. Tunisietės žygis iki finalo bus įvertintas 195 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius