-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

Iššūkis Azijoje: Ričardas Berankis prieš Sergejų Stachovskį

Kova, kurios daugelis tikėjosi 2015 m. rugsėjo mėnesį Vilniuje, penktadienį įvyks visai kitame pasaulio kampelyje – Taivane. Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis jau rytoj susidurs su kol kas rimčiausiu iššūkiu Azijoje. Į rekordines aukštumas pakilęs lietuvis „Santaizi Challenger“ turnyro ketvirtfinalyje susikaus su buvusia 31-ąja pasaulio rakete Sergejumi Stachovskiu (ATP-122).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Israel Open nuotr.

Tenisininkai vienas prieš kitą susikaus penktą kartą. Nors R.Berankis kol kas pirmauja 3:1, paskutinę dvikovą, vykusią 2015 m. „Roland Garros“ čempionate, laimėjo S.Stachovskis. Tiesa, reikia pabrėžti, kad tąkart lietuvis buvo pasitempęs pilvo raumenį ir negalėjo žaisti visa jėga.

R.Berankis ir S.Stachovskis raketes suremti galėjo 2015 m. rugsėjo mėnesį Daviso taurės Europos/Afrikos zonos I grupės atkrintamosiose varžybose, tačiau 30 metų ukrainietis šią dvikovą iškeitė į „Challenger“ varžybas Prancūzijoje.

Pergalę penktadienį iškovojęs tenisininkas turės paplušėti ir kitame etape, nes pusfinalyje lauks arba šeštoji turnyro raketė Danielis Evansas (ATP-123) iš Didžiosios Britanijos, arba buvusi 39-oji pasaulio raketė australas Marinko Matosevičius, kuris prieš mėnesį Meksikos „Challenger“ turnyro kvalifikacijoje 6:4, 6:1 nugalėjo Lauryną Grigelį.

„Santaizi Challenger“ pergalės ketvirtfinalyje vertė – 35 ATP reitingo taškai ir 3765 JAV dolerių.

S.Stachovskiui šis sezonas kol kas klostosi ne itin sėkmingai. ATP turnyruose jis vos kartą žaidė antrame etape. Verta paminėti, kad ukrainiečiui įkandin pastaruoju metu seka ir traumos. Iš pastarųjų dviejų turnyrų – Kempero (Prancūzija) „Challenger“ ir Majamio „Masters“ (nugaros trauma) – jis pasitraukė būtent dėl kūno skausmų.

R.Berankis į „Santaizi Challenger“ varžybas atkeliavo po dviejų titulų iš eilės Kvandžu ir Nandzingo „Challenger“ turnyruose, kurių finaluose nugalėjo Gregą Žemlja. Puikiai pastaruoju metu žaidžiantis lietuvis šią savaitę pakilo į rekordinę – 55-ą – vietą ATP reitinge.

Israel Open nuotr./Ričardas Berankis
Israel Open nuotr./Ričardas Berankis

Negana to, geriausio Lietuvos tenisininko žaidime pastaruoju metu kur kas padidėjo pirmo padavimo tikslumas. Žvelgiant nuo Kvandžu turnyro pusfinalio, R.Berankio pirmų kirčių pataikymo vidurkis yra 65 proc. Rananoje ir iki „Gwangju Open Challenger“ varžybų pusfinalio mūsiškio padavimų pataikymas siekė tik 53 proc.

Per visą savo karjerą S.Stachovskis yra laimėjęs keturis „Challenger“ turnyrus (paskutinis – 2014 m. Orleane, Prancūzijoje). 122-ą vietą ATP reitinge užimantis Ukrainos tenisininkas taip pat yra triumfavęs keturiuose ATP 250 serijos turnyruose, tačiau paskutinį laimėjo prieš šešerius metus.

R.Berankis Taipėjuje savo kolekciją tikisi papildyti aštuntu „Challenger“ varžybų titulu.

„Santaizi Challenger“ turnyro ketvirtfinalio akistata tarp R.Berankio ir S.Stachovskio turėtų prasidėti 13.30 Lietuvos laiku. Deuce.lt dvikovą pakvies stebėti drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius