Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 07

It iš giedro dangaus: Marijos Šarapovos kraujyje rasta dopingo

Los Andžele sušauktoje spaudos konferencijoje Marijos Šarapovos rėžta kalba priminė žaibą iš giedro dangaus. Daugiausia pasaulyje uždirbanti sportininkė iš Rusijos atskleidė, kad jos kraujyje buvo rasta neleistinos medžiagos.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

„Sveiki. Noriu padėkoti, kad spėjote taip greitai susiburti, – svečius liūdnu balsu sveikino M.Šarapova. – Noriu jus informuoti, kad prieš kelias dienas gavau laišką nuo ITF, kuriame skelbiama, jog mano dopingo testas, atliktas „Australian Open“ čempionate, parodė teigiamą rezultatą.

Pastarąjį dešimtmetį vartoju vaistus, kurių sudėtyje yra mildronato. ITF laiške rašoma, kad šis preparatas, dar vadinamas meldoniu, yra draudžiamas. Šeimos daktaro išrašytus vaistus nusprendžiau vartoti, nes pradėjau dažnai sirgti ir kraujyje trūko geležies, o visai neseniai man buvo diagnozuoti ir retos formos cukrinio diabeto pradžios ženklai. Mano šeima turi polinkį sirgti šia sunkia liga.

Norėčiau, kad suprastumėte, jog dešimt metų šiuos vaistus vartojau legaliai, o į juodąjį sąrašą jie įtraukti tik šiemet. Aš to nė nenutuokiau.“

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) meldonį priskiria S4 (hormonai ir metabolizmo moduliatoriai) grupei. Dėl jo vartojimo Rusijos tenisininkei gresia ketverių metų diskvalifikacija.

M.Šarapova spaudos konferencijoje peikė savo neapdairumą ir tvirtino, kad prisiima visišką atsakomybę.

„Visos savo karjeros metu buvau atvira dėl daugelio dalykų, ir šįkart prisiimu visišką atsakomybę. Padariau milžinišką klaidą. Nuvyliau tiek savo gerbėjus, tiek šeimą, tiek patį sportą.“

28-erių metų Rusijos tenisininkė žurnalistus ramino, kad karjeros baigti kol kas nežada, ir viliasi, kad ITF jai suteiks dar vieną šansą.

„Taip karjeros baigti tikrai nenoriu. Tikiuosi, kad man bus suteikta dar viena galimybė mėgautis šiuo žaidimu. Prieš konferenciją susipažinau su spėlionėmis dėl mano karjeros pabaigos, tačiau jei kada ir ketinčiau apie tai pranešti, greičiausiai pasirinkčiau kokią kitą vietą, o ne Los Andželo viešbutį“, – linksmą ugnelę įžiebti mėgino M.Šarapova. 

Per paskutinius aštuonis mėnesius 28-erių metų Rusijos tenisininkė dalyvavo viso labo trijuose turnyruose. Paskutiniuoju tapo pasirodymas šių metų „Australian Open“ turnyre. 7-ą vietą pasaulio reitinge užimanti tenisininkė pasiekė ketvirtfinalį ir pralaimėjo savo amžinai varžovei Serenai Williams. Tai buvo 18-as M.Šarapovos pralaimėjimas amerikietei.

M.Šarapova penkis kartus karjeroje tapo „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempione. Jis triumfavo visuose keturiose prestižiškiausiuose turnyruose – „Australian Open“, Vimbldone, „French Open“ ir „US Open“ turnyruose. 

Gražuolė Rusijos tenisininkė būdama vos 17-os metų tapo pasauline sensacija, kai tapo Vimbldono čempione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius