Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 16

Jau antrajame „Australian Open“ etape – talentingųjų E.Raducanu ir C.Gauff mūšis

„Australian Open“ moterų vienetų turnyro burtai jau antrajame etape suvedė dvi vienas iš talentingiausių WTA turo tenisininkių – Emmą Raducanu (WTA-77) ir Coco Gauff (WTA-7).
Emma Raducanu
Emma Raducanu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos tenisininkė Emma Raducanu pirmajame etape užtikrintai 6:3, 6:2 sudorojo vokietę Tamarą Korpatch (WTA-76), nors apskritai buvo abejojama, ar tenisininkė iš vis pasirodys pirmenybėse.

Pirmajame sezono turnyre Oklande (Naujoji Zelandija) britė patyrė čiurnos traumą, tačiau spėjo ją išsigydyti iki pirmenybių Australijoje pradžios.

20-metė šiame turnyre varžosi tik antrą kartą karjeroje – praėjusiame sezone ji taip pat pasiekė antrąjį etapą.

Priminsime, kad E.Raducanu 2021 m. šokiravo teniso pasaulį laimėdama „US Open“ moterų pirmenybes, tačiau nuo to laiko nepateisina itin didelių lūkesčių.

Britei skersai kelio „Australian Open“ turnyre dabar stos kitas WTA turo deimantas – Coco Gauff. Dviem metais jaunesnė amerikietė 6:1, 6:4 sutriuškino čekę Kateriną Siniakovą (WTA-46).

18-metė tenisininkė pastaraisiais sezonais demonstruoja savo amžiui nebūdingą brandą ir jau tapo tvirta pirmojo dešimtuko nare. Praėjusiais metais „Roland Garros“ turnyre ji pasiekė ir pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą, kuriame nusileido Igai Swiatek (WTA-1).

Metus Coco pradėjo titulu tame pačiame Oklande. Tai bus pirmasis britės ir amerikietės mūšis WTA ture.

Įspūdingu stiliumi savo „Australian Open“ kampaniją pradėjo viena iš turnyro favoričių Jessica Pegula (WTA-3). JAV teniso rinktinės lyderė 6:0, 6:1 sunaikino rumunę Jacqueline Cristian (WTA-161).

Į antrą varžybų ratą pateko ir tokios tenisininkės kaip Maria Sakkari (WTA-6), Jelena Ostapenko (WTA-17), Barbora Krejčikova (WTA-23), Petra Kvitova (WTA-15), Viktorija Azarenka (WTA-24) ir Danielle Collins (WTA-11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius