Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 12

Jaunatviškame „US Open“ moterų turnyro finale – 18-metės britės triumfas

Savo 19-ąjį gimtadienį tik lapkričio mėnesį švęsianti britė Emma Raducanu (WTA-150) neįtikėtiną trijų savaičių kelionę Niujorke vainikavo brandžiu ir pergalingu pasirodymu „US Open“ moterų vienetų turnyro finale.
Emma Raducanu
Emma Raducanu / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „US Open“

Didžiajame turnyro finale E.Raducanu užtikrintai 6:4, 6:3 susitvarkė su taip pat 2002 metų gimimo supertalente Leylah Fernandez (WTA-73) iš Kanados.

Didžiosios Britanijos tenisininkės, kurios mama yra kinė, o tėtis – rumunas, žygis link „US Open“ trofėjaus jau dabar yra vertas atskiros knygos.

Niujorke jaunuolė viešėjo ne dvi, o tris savaites, mat tik antrajame šimtuke buvusiai tenisininkei reikėjo įveikti tris papildomus kvalifikacijos etapus - ji tapo pirmąja tenisininke "Open Era" laikotarpyje, laimėjusia "Didžiojo kirčio" titulą startavus nuo atrankos varžybų.

Net 10 mačų sužaidusi E.Raducanu taip ir nepralaimėjo nė vieno seto, o paskutinį kartą tokį įspūdingą žygį 2014 metais Niujorke užfiksavo legendinė Serena Williams.

Britai visuomet didžiavosi Andy Murray, tačiau čempionės moterų varžybose turėjo laukti daugiau nei 50 metų - paskutinį sykį "Didžiojo kirčio" čempione dar 1968 metais tapo Virginia Wade, stebėjusi jaunosios talentės triumfą šiemet Niujorke.

Iš 150-osios WTA reitingo vietos E.Raducanu pirmadienį pakils net į 23 poziciją bei taps pirmąja savo šalies rakete.

18-metei tai buvo vos antrasis karjeros "Didžiojo kirčio" turnyras - prieš keletą mėnesių Vimbldone ji pasiekė aštuntfinalį, tačiau jo pabaigti nesugebėjo neatlaikiusi milžiniško ažiotažo ir turėjusi kvėpavimo problemų.

Iki šio turnyro E.Raducanu per savo karjerą buvo laimėjusi tik kiek daugiau nei 300 tūkst. JAV dolerių, o triumfas Niujorke jai atneš net 2,5 mln. JAV dolerių.

Kanadietė L.Fernandez, kelyje link finalo įveikusi net tris Top5 varžoves, užsidirbs taip pat labai solidų 1,25 mln. JAV dolerių čekį ir pakils į 28 poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius