Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 14

JAV spauda: susirinkimas dėl Marijos Šarapovos vyks kitą savaitę

Panašu, kad į dopingo skandalą įsivėlusi Marija Šarapova, kuri yra laikinai diskvalifikuota ir pašalinta iš Atvirojo Prancūzijos čempionato dalyvių sąrašo, savo (ne)bausmę turėtų išgirsti jau kitą savaitę. Jungtinių Amerikos Valstijų žurnalistai praneša, kad Tarptautinė teniso federacija Rusijos tenisininkės ateitį svarstys gegužės 18 dieną Londone.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Kovo mėnesio pirmoje pusėje M.Šarapova specialiai surengtoje spaudos konferencijoje Los Andžele prisipažino, kad „Australian Open“ čempionate jos atliktas dopingo testas parodė teigiamą rezultatą. Nuo kovo 12 dienos ITF 29-erių metų rusę diskvalifikavo neribotam laikui, kol nesibaigs tyrimas.

Vis dėlto, panašu, kad nežinomybės rūkas išsisklaidys jau kitą savaitę. „Sports Illustraded“ žurnalisto Jono Wertheimo ir Christopherio Clarey iš „New York Times“ duomenimis, ITF susirinkimas dėl dvyliktosios pasaulio raketės turėtų įvykti gegužės 18 dieną Londone.

Kiek anksčiau Tarptautinės teniso federacijos prezidentas Davidas Haggerty „Associated Press“ žurnalistams atskleidė, kad susirinkimas dėl M.Šarapovos turėtų įvykti dar iki Vimbldono čempionato. ITF vadovo teigimu, nepriklausomam Teniso integracijos daliniui (TIU) išnagrinėti bylą užtrunka du tris mėnesius.

Nors balandžio mėnesį Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) paskelbė, kad iki kovo 1 dienos atliktuose testuose gali būti ne daugiau 1 mikrogramo šios, ši pasikeitusi taisyklė M.Šarapovos išgelbėti neturėtų, nes, anot Rusijos sporto ministro Vitalijaus Mutko, Rusijos tenisininkės kraujyje meldoniumo rasta daugiau už leistiną normą.

„Marijos situacija dopingo skandale nėra lengva. Nelengva todėl, kad jos kraujyje rastas meldoniumo kiekis viršija leistina normą,“ – kalbėjo V.Mutko.

Pati M.Šarapova kovo pradžioje Los Andžele teigė, kad meldoniumą vartojo dėl to, kad jos kraujyje trūko geležies ir reiškėsi pirmos cukrinio diabeto užuomazgos. 29-erių metų rusės teigimu, jai 2006 metais šį preparatą išrašė šeimos daktaras.

Primename, jog WADA meldoniumą į neleistinų preparatų sąrašą įtraukė 2016 metų sausio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius