TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 14

Keistos nuobaudos sulaukęs N.Džokovičius pasiekė rekordinį „Didžiojo kirčio“ finalą

Žolės dangos karalius Novakas Džokovičius (ATP-2) užtikrintai išlaikė dar vieną tęstą šių metų Vimbldono teniso turnyre ir pasiekė didįjį finalą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas vyrų vienetų varžybų pusfinalių dieną pradėjo įtikinama pergale prieš Italijos teniso talentą Janniką Sinnerį (ATP-8) – 6:3, 6:4, 7:6(4).

Serbijos teniso titanas pateko jau į 35-tąjį „Didžiojo kirčio“ finalą karjeroje ir pagal šį rodiklį tapo visų laikų rekordininku tiek vyrų, tiek ir moterų tarpe, aplenkdamas Chris Evert.

Sekmadienio finale prieš Carlosą Alcarazą (ATP-1) arba Daniilą Medvedevą (ATP-3) jis sieks iškovoti aštuntąjį Vimbldono trofėjų ir pagal titulus Londone pasivyti Rogerį Federerį.

Praėjusių metų Vimbldono ketvirtfinalyje jaunasis italas parodė, kad gali kaip lygus su lygiu kautis prieš N.Džokovičių, kuomet setais išsiveržė į priekį 2:0, tačiau galiausiai patyrė skaudžią nesėkmę 2:3.

Su tokiu pat agresyviu nusiteikimu J.Sinneris žengė į centrinį kortą ir šįkart, o jau pirmajame geime turėjo keletą galimybių laimėti varžovo padavimus. Deja, 21-erių tenisininkas jų neišnaudojo, o netrukus nesugebėjo apginti savų padavimų ir ir labai greitai atsiliko 0:3.

Vieno break'o persvaros Nolei užteko laimėti pirmąjį setą, o taip pat solidžiai jis startavo ir antrajame. Tiesa, serbui pirmaujant 2:1 ir paduodant įvyko labai retas incidentas tenise – arbitras iš antros pasaulio raketės atėmė tašką dėl žaidimo trikdymo (angl. hindrance).

Viename iš taškų paleisdamas stiprų smūgį iš kairės Novakas garsiai suriko, o tai bokštelio teisėjas traktavo kaip bandymą sutrukdyti varžovui, kuris atmušinėjo smūgį. Tame pačiame geime Serbijos tenisininkas gavo ir įspėjimą už laiko vilkinimą, tačiau koncentracijos neprarado ir išlaikė persvarą.

Trečiajame sete J.Sinneriui pavyko išsilaikyti žaidime ilgiau, o pirmaudamas 5:4 jis turėjo dvi auksines galimybes laimėti setą, bet svarbiausiomis akimirkomis neatleistinai klydo. Dešimtajame geime Novakas ir vėl tapo britų publikos priešu – tenisininkui labai nepatiko, kad po nesėkmingo pirmojo padavimo pasigirdo plojimai, o laimėjęs geimą jis žiūrovams pasiuntė aiškų signalą – verkite toliau.

Bilietą į finalą N.Džokovičius užsitikrino eiliniame laimėtame tiebreak'e – tai buvo jau 15-oji serbo pergalė pratęsime „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse.

J.Sinneriui tai buvo pirmasis karjeros „Grand Slam“ pusfinalis. Įdomu tai, kad kelyje iki šio etapo italas nesutiko nė vieno skirstyto tenisininko, o aukščiausias oponento ATP reitingas buvo vos 79-tas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius