Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 21

Keturių valandų dramoje – Rafaelio Nadalio pergalė prieš Alexanderį Zverevą

Kaip ir tikėtasi, Rafaelio Nadalio ir Alexanderio Zverevo dvikova Melburne padovanojo įspūdingą intrigą. Nors jaunasis Vokietijos supertalentas visomis išgalėmis kibo į devintosios pasaulio raketės atlapus, penktame sete parako pritrūkęs A.Zverevas sensacijos nesukūrė. Geriausias Ispanijos tenisininkas R.Nadalis žengė į „Australian Open“ čempionato aštuntfinalį, A.Zverevą nugalėdamas 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Lemiamame sete R.Nadalis išsiveržė į priekį 2:0, tačiau A.Zverevas iškart išlygino rezultatą. Visgi devintoji pasaulio raketė čia pat pasinaudojo antru „break point’u“, o kojos skausmus jausti pradėjęs ir pilnai judėti negalėjęs 19-metis vokietis daugiau pasipriešinti nepajėgė.

R.Nadaliui tai buvo 48-a pergalė „Australian Open“ čempionate karjeroje. Dabar Melburne daugiau pergalių už jį yra iškovoję tik trys tenisininkai – Rogeris Federeris (82), Novakas Džokovičius (58) ir Stefanas Edbergas (56).

Į „Australian Open“ čempionato aštuntfinalį patekęs 30-metis ispanas užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir 230 tūkst. JAV dolerių. Ketvirtame etape Rafa susikaus su Gaelio Monfilso ir Philippo Kohlschreiberio poros nugalėtoju.

Šiemet R.Nadalis gali tapti vos trečiu tenisininku istorijoje, visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjusiu po du sykius. Australijoje devintoji pasaulio raketė triumfavo 2009 metais.

„Australian Open“ aštuntfinalyje geriausias Ispanijos tenisininkas žais dešimtą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius