Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26

Kvepia seksizmu? J.McEnroe sumenkino S.Williams pasiekimus, ją įsivaizduodamas vyrų tenise

Nors pripažino, kad Serena Williams yra geriausia visų laikų tenisininkė, JAV teniso legenda Johnas McEnroe mestelėjo mintį, jog 35-erių amerikietės negalima laikyti geriausia ir tarp moterų, ir tarp vyrų, kadangi pastarųjų tenise ji nieko nepasiektų.
Serena Williams „Australian Open“ finale pranoko seserį Venus
Serena Williams „Australian Open“ finale pranoko seserį Venus / „Scanpix“ nuotr.

Interviu su J.McEnroe „National Public Radio“ (NPR) žurnalistė Lulu Garcia-Navarro iškėlė idėją, jog S.Williams yra geriausia pasaulio tenisininkė ir moterų, ir vyrų teniso kontekste. Tačiau legendinis JAV tenisininkas J.McEnroe atrėžė, kad „Serena būtų maždaug 700-oje reitingo vietoje“, jei žaistų su vyrais.

Tačiau L.Garcia-Navarro turėjo omenyje ne lyčių skirtumus, o pergales ir pasiekimus savo sportuose. Anot jos, geriausio pasaulio atleto titulas neturėtų būti matuojamas pagal vyrų ir moterų fizinius skirtumus, nes tokiu atveju moterys niekada negalės būti geriausios. L.Garcia-Navarro teigimu, tokius dalykus reiktų vertinti pagal pergales ir pasiekimus savo sportuose, kadangi tai nėra lyčių kova.

Vertinant pergales ir pasiekimus savo sportuose, 35-erių S.Williams drąsiai galima vadinti geriausia pasaulio tenisininke ir tarp vyrų, ir tarp moterų. Pirmoji pasaulio raketė jau kurį laiką dominuoja moterų tenise, o 2015 metais laimėjo keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės. Šiemet S.Williams tapo „Australian Open“ čempione, nepaisant to, jog jau du mėnesius buvo nėščia.

Geriausias įspūdingos S.Williams karjeros įrodymas, be abejo, yra „Didžiojo kirčio“ titulai. Jų pirmoji pasaulio raketė yra iškovojusi 23-is. To padaryti nėra pavykę nei kitoms moterims, nei vyrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius