Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 19 /17:56

Laurynas Grigelis baigia karjerą: „Mielas tenise, šiandien yra ta diena“

Tenisininkas Laurynas Grigelis paskelbė apie karjeros pabaigą. Sekmadienį jis su Ričardu Berankiu Daviso taurės dvejetų mače nugalėjo Graikijos porą, tačiau vėliau pasidalijo netikėta žinute socialiniuose tinkluose.
Laurynas Grigelis - Frederico Silva
Laurynas Grigelis / Organizatorių nuotr.

30-metis tenisininkas ATP reitinge šiuo metu užima 540-ąją vietą, aukščiausia jo kada nors buvusi pozicija – 183-čia, iki kurios L.Grigelis buvo pakilęs 2012-aisiais.

Po Daviso taurės turnyro Kretoje tenisininkas kalbėjo: „Viskas, atėjo tas metas, kai aš baigiu profesionalią karjerą. Buvo ir labai gerų momentų, buvo ir mažiau gerų. Bet aš išsinešu labai gerus prisiminimus, tenisas manęs labai daug ko išmokė. Žodžiu, dedu tašką profesionalioje karjeroje. Tiesa, neatmetu galimybės dar išbėgti į kortą Daviso taurės mačuose, žinoma, jei komandos kapitonui manęs reikės ir būsiu kviečiamas.

Tai nėra spontaniškas sprendimas. Galvojau apie tai paskutinius tris ar keturis mėnesius. Per paskutinius dvejus metus turėjau labai daug traumų, nebegaliu treniruotis taip, kaip tai dariau anksčiau. Negaliu dirbti tokiais pat krūviais. O tai būtina, norint išlaikyti aukštą lygį ir žaisti 30 savaičių per metus”, – apie pasitraukimo priežastis kalbėjo tenisininkas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Laurynas Grigelis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Laurynas Grigelis

Daviso taurės turnyre L.Grigelis debiutavo 2008 m. Lietuvos rinktinės garbę jis gynė 57 kartus.

„Mielas tenise, šiandien yra ta diena, kuri, tikėjausi, niekada neateis. Viskas prasidėjo lyg paprastas žaidimas, kada buvau mažas berniukas. Laikui bėgant, tai tapo didžiausia aistra, beveik priklausomybe, darbu, didele gyvenimo dalimi. Tokia ji ir liks visada“, – rašė instagrame L.Grigelis.

Sportininkas atsisveikinimo žinutėje pasakojo, kad visada stengėsi būti geriausias ir pasiekti užsibrėžtus tikslus, o troškimas laimėti niekada nedings.

L.Grigelis rašė, jog pradės trenerio karjerą.

„Šiandien diena, kai dedu į šalį sportinius tenisininko batelius ir užsidedu trenerio kepuraitę. Labai didžiuojuosi garsiai sakydamas, jog esu pasiruošęs pasidalinti savo ilgamete patirtimi ir žiniomis su ateities auklėtiniais“, – atskleidė sportininkas.

„Šiandien diena, kada baigiu profesionalo karjerą po nuostabių 14 metų viso pasaulio kortuose“, – pridūrė jis.

Tiesa, L.Grigelis paliko intrigą – jį dar galime išvysti kortuose su Lietuvos apranga.

„Kadangi didžiuojuosi būdamas lietuvis, mano širdis visada priklausys šiai šaliai. Dėl to aš amžinai būsiu pasiruošęs padėti Lietuvai Daviso taurėje ir atiduosiu viską teniso korte, kad Lietuva vėl laimėtų“, – rašė tenisininkas.

Remiantis ATP informacija, per karjerą L.Grigelis uždirbo 349 956 dolerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius