Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 13

L.Hewittas išreiškė pasitikėjimą skandalingaisiais savo rinktinės talentais

Australijos teniso rinktinės kapitonas Lleytonas Hewittas mano, kad skandalingieji komandos nariai Nickas Kyrgiosas ir Bernardas Tomičius yra labai naudingi teniso pasauliui. Dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas mano, kad pastarieji žaidėjai yra unikalūs, todėl tik didina susidomėjimą šia sporto šaka. Savaitgalį jie turėtų rungtyniauti Daviso taurės dvikovoje su Slovakija.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

B.Tomičius ir N.Kyrgiosas „US Open“ metu susilaukė nemažai dėmesio. Tiesa, visai ne už tai, kad puikiai rungtyniavo.

N.Kyrgiosas viešai prisipažino, kad nejaučia aistros tenisui ir ketina anksti baigti karjerą, o B.Tomičius nuolat keikėsi kortuose ir už tai susilaukė 10 tūkst. JAV dolerių baudos. Tačiau L.Hewitto nuomonės toks elgesys nepakeitė ir jis toliau tiki savo jaunaisiais tenisininkais.

„Nickas yra lyg NBA krepšininkas, kuris žaidžia tenisą, todėl pritraukia labai daug naujų gerbėjų, – savo auklėtinį gyrė australų teniso legenda. – Šie vyrukai atlieka labai daug darbo su vaikais, tačiau tai per mažai viešinama.

N.Kyrgiosas save kontroliuoja neblogai. Jis ateina į aikštę ir būna savimi. Kartais jis užsidaro nedideliame savo pasaulyje, tačiau visuomet būna pilnai susikoncentravęs ir rungtyniauja visa jėga.

Pastaruosius keletą metų Nickas mažai rungtyniavo Daviso taurėje, tačiau jis nori čia būti. Jis nori atstovauti savo šaliai, o tai yra puiki naujiena. Neabejotinai tapome stipresne komanda.“

N.Kyrgiosas yra aukščiausią vietą pasaulio reitinge užimantis australas, o pirmadienį jis pakilo į savo geriausią poziciją karjeroje (15). Tačiau vis dar yra dvejonių, ar jis galės žengti į aikštę penktadienio susitikime prieš Slovakijos rinktinę.

„Turėjome puikią treniruotę, tačiau dabar susikoncentruosime ties Nicko sveikata. – teigė L.Hewittas. – Tikimės, kad jis galės rungtyniauti, tačiau daugiau sužinosime trečiadienį vakare.“

N.Kyrgiosas Australijos rinktinėje debiutavo 2013 metais, o tuomet jam buvo vos 18 metų. Tiesa, tenisininkas Daviso taurėje rungtyniavo vos 4 kartus, o iš 7 vienetų mačų laimėjo tris.

Tuo tarpu B.Tomičius pasaulio reitinge užima 21 poziciją, o Daviso taurėje iš 20 mačų yra laimėjęs 16. Vienoje komandoje B.Tomičius ir N.Kyrgiosas nerungtyniavo jau trejus metus, tačiau L.Hewittas teigia, kad visi pykčiai ir konfliktai tarp šių žaidėjų jau seniai išspręsti.

„Jie yra pirmojo 20 tenisininkai, kurie turėtų puikiai pasirodyti ant žolės paviršiaus, – gyrė savo auklėtinius australas. – Vimbldone jie abu pateko į ketvirtfinalį, todėl tikimės savaitgalį iškovoti pergalę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius