Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 10

Latviška pasaka baigėsi triumfu: 20-metė Jelena Ostapenko tapo „French Open“ čempione

20-metė Jelena Ostapenko nustebino teniso pasaulį ir iškovojo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ titulą karjeroje. Latvijos tenisininkė po labai gražios ir atkaklios kovos „French Open“ finale nugalėjo favorite laikytą Simoną Halep 4:6, 6:4, 6:3.
Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmame sete tarp tenisininkių vyko atkakli dvikova, tačiau J.Ostapenko sunkiai sekėsi su savuoju padavimu, o patirties trūkumas lėmė daugybę Latvijos tenisininkės neišprovokuotų klaidų.

Laimėjusi pirmąjį setą S.Halep visiškai perėmė mačo iniciatyvą ir atrodė, jog J.Ostapenko jau pasidavė. Rumunė antrame sete išsiveržė į priekį 3:0, tačiau netrukus pralaimėjo kitus keturis geimus iš eilės bei nesugebėjo susikaupti ir atstatyti savo persvaros.

Trečiame sete J.Ostapenko nemažino apsukų ir toliau stebino savo itin tiksliais smūgiais bei išlaikė aukštą žaidimo lygį. Ji ir vėl atsiliko sete (1:3), tačiau tuomet laimėjo penkis geimus iš eilės bei pagrindinį čempionato titulą.

„Negaliu patikėti, jog tapau čempione, – po mačo džiaugėsi J.Ostapenko. – Iš pradžių man sekėsi kiek sunkiau, tačiau džiaugiuosi, kad galų gale laimėjau aš.

Nuo vaikystės svajojau, kad išauš ši diena ir per televizorių stebėjau, kaip šiame turnyre triumfuoja kiti. Man vis dar sunku patikėti tuo, kas čia įvyko.“

S.Halep neišnaudojo šanso iškovoti savo pirmojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus karjeroje, o pirmuoju bandymu 2014-aisiais ji „French Open“ finale taip pat turėjo pripažinti rusės Marijos Šarapovos pranašumą.

Rumunijos tenisininkė savo grunto sezoną pabaigė iškovojusi 18 pergalių, o jame patyrė vos dvi nesėkmes. S.Halep šiemet ant grunto iškovojo titulą Madride, žaidė finale Romoje bei pusfinalyje Štutgarte.

Tuo tarpu 20-metė J.Ostapenko profesionaliame tenise rungtyniauja tik penkerius metus ir jau iškovojo pirmąjį savo „Didžiojo kirčio“ titulą. Ji tapo pirmąja čempionato nugalėtoja, kuri neturėjo skirstymo nuo 1933 metų.

Latvijos tenisininkė triumfo Paryžiuje dėka šoktels net į 12 vietą WTA pasaulio reitinge bei džiaugsis 2,1 mln. eurų pinigine premija. Antroje vietoje likusi S.Halep turės tenkintis daugiau nei dvigubai mažesniu piniginiu čekiu (1 mln.).

J.Ostapenko tai buvo antrasis šio sezono finalas, o pirmuoju bandymu ji patyrė pralaimėjimą dviejų setų kovoje. Čarlztone ji nusileido Dariai Kasatkinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius