Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lemiamu metu klydęs R.Berankis nepateko į finalą Pietų Korėjoje

Ilgametis Lietuvos teniso vedlys Ričardas Berankis (ATP-371) buvo labai arti savo pirmojo „Challenger“ finalo po ilgesnės nei metų pertraukos, tačiau kelią į mūšį dėl trofėjaus tenisininkui užkirto klaidos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kvangdžu (Pietų Korėja) mieste vykstančių „Challenger“ kategorijos vyrų vienetų varžybų pusfinalyje 33-ejų vilnietis po atkaklios kovos 6:4, 4:6, 6:7(5) turėjo pripažinti Kinijos atstovo Bu Yunchaoketes (ATP-186) pranašumą.

Lietuvos teniso rinktinės lyderis taikėsi į pirmąjį „Challenger“ finalą po ilgesnės nei metų pertraukos – paskutinį sykį dėl titulo jis kovėsi 2023-iųjų kovą Prancūzijoje.

Sužaidus nepriekaištingą pirmąjį setą, kurio metu Ričardas paduodamas pralaimėjo tik šešis taškus, tenisininką iš vėžių išmušė neplanuota pertrauka dėl lietingų oro sąlygų.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis

Antroje žaidimo partijoje lietuvis krito į žaidybinę duobę ir atsiliko rezultatu 0:5, tačiau vos nesukūrė tikro stebuklo – laimėjo kitus 4 geimus, bet galiausiai klydo paduodamas ir tenisininkams teko žaisti trečiąjį setą.

Break'o (3:5) deficitą panaikinęs R.Berankis išplėšė pratęsimą, tačiau jame teko brangiai susimokėti už per didelį klaidų skaičių. Tiebreak'e atsilikdamas 4:5 jis padarė dvigubą klaidą, o prie rezultato 5:6 nesugebėjo užbaigti paprasto taško prie tinklo ir patyrė nesėkmę.

Pirmą sykį šiemet „Challenger“ pusfinalį pasiekęs lietuvis užsidirbo 3900 JAV dolerių ir 22 ATP reitingo taškus. Šiuo metu ATP reitinge Ričardui projektuojama 329-oji vieta – tai net 42 laipteliais aukščiau nei dabartinė užimama pozicija. Už savęs tenisininkas paliks ir tautietį Vilių Gaubą, kuriam šiuo metu priklauso geriausio šalies žaidėjo statusas.

Didžiajame turnyro finale B.Yunchaokete susitiks su Lloydu Harrisu (ATP-171).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius