Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 31

Lietuvio kova su milžinu: Ričardas Berankis dėl pusfinalio kovos su geriausiu Amerikos tenisininku

Dėl vietos Atlantos ATP 250 serijos turnyro pusfinalyje Ričardas Berankis kovos su pirma Jungtinių Amerikos Valstijų rakete Johnu Isneriu. 19-ą vietą pasaulio reitinge užimantis amerikietis vadinamas akivaizdžiu mačo favoritu. Dvikova Lietuvos laiku prasidės apie 23:00 val.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

J.Isneris yra pirmas pagal skirstymą „BB&T Atlanta Open“ turnyro žaidėjas. Varžybas jis pradėjo nuo antro rato ir tik po atkaklios kovos nugalėjo Čekijos teniso veteraną Radeką Štepaneką – 7:6(7:3), 7:6(9:7). J.Isneris šiame mače atliko net 33-is neliečiamus padavimus ir taip pasiekė asmeninį rekordą dviejų setų mačuose. 

Atlantoje šiuo metu tvyro didelis karštis. Įkaitusi kieta danga yra ypač palanki tenisininkams, kurie garsėja galingais padavimais, nes tokiomis oro sąlygomis kamuoliukas lekia ypač greitai ir oponentui jį priimti yra labai sudėtinga. 

„Čia karštis siekia apie 35-is laipsnius. Kamuoliai lekia tikrai žvėrišku greičiu ir juos priimti yra labai sudėtinga. Jie labai aukštai atšoka“, – įspūdžiais Atlantoje su deuce.lt dalijosi R.Berankis. 

„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris ir Dudis Sela
„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris ir Dudis Sela

J.Isneris Atlantos turnyro čempionu tapo 2013-aisiais ir 2014-aisiais metais. Praėjusiame sezone amerikietis šio turnyro finale nugalėjo Izraelio atstovą Dudį Selą, kuris yra tokio pat ūgio kaip ir R.Berankis. 

Šiemet J.Isneris iškovojo 28-ias pergales ir patyrė 21-ą pralaimėjimą.

Tiesa 30-metis tenisininkas šį sezoną dar nesugebėjo laimėti nė vieno ATP turnyro. Tačiau tikisi tai padaryti varžyboms persikėlus į Jungtines Amerikos Valstijas.

J.Isneriui priklauso ir visų laikų ilgiausio mačo rekordas. Jis kartu su Nicolasu Mahutu Vimbldone kovojo tris dienas, o jų dvikova truko 11-a valandų ir 5-ias minutes. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Isneris

R.Berankio ir J.Isnerio dvikova bus išskirtinė daugeliu prasmių. J.Isneris yra 208 cm ūgio ir yra vienas geriausiai padavimus atliekančių tenisininkų pasauliniame ture. Lietuvio ūgis 175 cm. Tačiau jis garsėja savo sugebėjimu priimti galingus varžovų kirčius.

R.Berankis antrame Atlantos turnyro rate vėl žaidė užtikrintai ir rezultatu 6:4, 6:2 nugalėjo 48-ą vietą pasaulio reitinge užimantį amerikietį Steve‘ą Johnsoną.  

„Pergalę nulėmė kantrybė ir neskubėjimas. Jis viską bandė laimėti vienu stipriu smūgiu, – patekęs į ketvirtfinalį kalbėjo R.Berankis. – Džiaugiuosi, kad kai mačas buvo sustabdytas dėl lietaus išlaikiau maksimalią koncentraciją. Tiesiog tos pertraukos metu analizavau kiekvieną tašką ir tai, kas nepatiko mano varžovui. Antrame sete viską pavyko įgyvendinti dar geriau.“

Lažybų bendrovė „Orakulas“ akivaizdžiu mačo favoritu laiko J.Isnerį ir prognozuoja, kad amerikietis pergalę iškovos po dviejų setų kovos.  

Tai bus antra abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Pirmasis susitikimas vyko 2013-aisiais metais.   

„Hjustone jam pralaimėjau. Bet tada buvo kitokia danga ir visai kitos žaidimo sąlygos“, – prisimindamas pirmą dvikovą nedaugžodžiavo R.Berankis.  

VIDEO: Ričardas Berankis prieš Džoną Isnerį

Mačo nugalėtojui atiteks 90 reitingo taškų, o pusfinalyje lauks akistata su Deniso Kudlos (ATP 94) ir Dudi Selos (ATP 135) poros nugalėtoju. 

Dvikova bus transliuojama internete. Mačo transliacijos nuorodą rasite prisijungę prie teniso mėgėjų grupės „Facebook“ puslapyje. Deuce.lt kviečia R.Berankio ir J.Isnerio dvikovą sekti drauge. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius