-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 27

Lione – sensacingas 18-mečio triumfas ir argentiniečio bandymai išprašyti trenerį

Lione vykusiame ATP 250 serijos teniso turnyre „Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon“ gimė nauja žvaigždė – tai Prancūzijos tenisininkas Arthuras Filsas (ATP-112).
Arthuras Filsas
Arthuras Filsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Didžiajame vyrų vienetų turnyro finale sausakimšame centriniame korte A.Filsas netikėtai 6:3, 7:5 nukovė ryškiu favoritu laikytą Francisco Cerundolo (ATP-28) iš Argentinos.

Birželio mėnesį savo 19-tąjį gimtadienį minėsiantis turnyro šeimininkas varžėsi savo pirmajame karjeros ATP finale, kuris tenisininkui susiklostė tiesiog pasakiškai.

Jauniausias varžybų Lione dalyvis tapo ir jauniausiu savo šalies atstovu nuo 2005-ųjų, laimėjusiu ATP turnyrą. Taip pat šis tenisininkas tapo ir žemiausią reitingą turėjusiu žaidėju, kuriam šiame sezone pavyko nuskinti čempiono trofėjų.

A.Filsas jau kiek anksčiau šią savaitę pirmą kartą karjeroje užsitikrino vietą tarp šimto geriausių planetos tenisininkų, tačiau dabar iš viso net 250 ATP reitingo taškų iškovojęs prancūzas reitinge kils net į 63 poziciją.

Šį finalą kuo greičiau pamiršti norės vicečempionu tapęs Argentinos atstovas. Antrojo seto pradžioje jis visiškai prarado savitvardą ir nusprendė išsilieti ant savo komandos – tenisininko taikiniu tapo jo treneris, kuriam buvo liepta palikti tribūnas.

Išprašyti savo strategą iš korto F.Cerundolo bandė ir kreipdamasis į bokštelio arbitrę pagalbos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francisco Cerundolo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francisco Cerundolo

„Aš nenoriu, kad jis čia būtų“, – teisėjai skundėsi tenisininkas, tačiau treneris liko savo vietoje ir toliau stebėjo susitikimą.

Finale suklupęs argentinietis Lione užsidirbo 150 ATP reitingo taškų ir beveik 50 tūkstančių eurų, o čempionui iš viso atiteks kiek daugiau nei 85 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius