-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 02

Maksimalią įtampą pratęsime atlaikiusi P.Kvitova – čempionė Majamyje

Viena geriausių visų laikų Čekijos tenisininkių Petra Kvitova (WTA-12) Floridoje praūžusiose „Miami Open“ pirmenybėse dar kartą įrodė, kad vis dar yra pasaulio elitui priklausanti žaidėja.
Petra Kvitova
Petra Kvitova / „Scanpix“ nuotr.

Patyrusi 33-ejų tenisininkė didžiajame moterų vienetų turnyro finale pateikė staigmeną ir po atkaklios kovos 7:6(14), 6:2 palaužė Jeleną Rybakiną (WTA-7) iš Kazachstano.

Čekei tai yra jubiliejinis 30-asis karjeros titulas WTA ture ir jau devintasis skaičiuojant tik WTA1000 kategoriją. Finaluose ji ir toliau išlaiko itin solidų pergalių ir pralaimėjimų balansą (30:11).

Paskutinį kartą tokio lygmens turnyrą P.Kvitova buvo laimėjusi prieš penkerius metus Madride.

13-tą kartą Majamyje žaidusiai kairiarankei tenisininkei iki šiol šiose pirmenybėse buvo pavykę pasiekti tik keletą ketvirtfinalių, tačiau šįsyk ji buvo absoliučiai nesustabdoma ir kelyje link titulo pralaimėjo vienintelį setą.

Atskiro paminėjimo vertas pirmasis finalo setas, trukęs net 67 minutes, o dar tiksliau – dramatiškas jo pratęsimas, kurio nugalėtojai išaiškinti prireikė net 30 taškų.

Jame čekė susidūrė su labai abejotinu automatinės linijų sistemos sprendimu. Vienas iš kazachės atliktų smūgių akivaizdžiai atsimušė užribyje, bet žaidimas buvo tęsiamas, kadangi šūksnis „Out“ nepasigirdo.

VIDEO: Elena Rybakina vs. Petra Kvitova | 2023 Miami Final | WTA Match Highlights

Praėjusių metų Vimbldono čempionei J.Rybakinai tai buvo tik penktoji nesėkmė šiemet per 26 mačus, iš kurių dvi buvo patirtos būtent prieš čekę.

P.Kvitova ne tik nutraukė jaunosios tenisininkės 13-os pergalių seriją, kuri prasidėjo dar Indian Velse, bet ir galimybę tapti tik penktąja tenisininke WTA istorijoje, kuriai būtų pavykę fiksuoti „Sunshine Double“ pasiekimą – laimėti Indian Velso ir Majamio turnyrus vieną po kito.

„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina ir Petra Kvitova
„Scanpix“ nuotr./Jelena Rybakina ir Petra Kvitova

60-tąjį kartą karjeroje oponentę iš pirmojo 10-tuko įveikusi "Miami Open" čempionė pagal šį rodiklį iš karjerą vis dar tęsiančių kolegių nusileidžia tik Venus Williams ir Viktorijai Azarenkai.

Daugiau nei 1,26 mln. JAV dolerių ir 1000 WTA reitingo taškų iškovojusi P.Kvitova sugrįš į pirmą WTA dešimtuką ir bus būtent dešimta.

J.Rybakinai atiteks 662 tūkst. JAV dolerių ir 650 WTA reitingo taškų, o naujame reitinge ji išliks septinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius