Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 13

Mamma mia: Italijos teniso talentas Monte Karle nukovė N.Džokovičių

Visai šalia gimtosios Italijos įsikūrusiame Monake ketvirtadienį karjeros pergalę iškovojo Lorenzo Musetti (ATP-21), įveikęs geriausią planetos tenisininką.
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti / „Scanpix“ nuotr.

Atkakliame 2 valandų ir 54 minučių trileryje jaunasis italas rezultatu 4:6, 7:5, 6:4 šokiravo pirmą planetos raketę Novaką Džokovičių (ATP-1).

Kovo mėnesį 21-ąjį gimtadienį paminėjęs L.Musetti tituluotojo varžovo padavimus laimėjo šokiruojančius aštuonis sykius. Tiesa, tam įtakos galėjo turėti ir Nolės problemos su alkūne, kuri buvo apdengta specialia rankove.

Papildomos dramos šiam mačui pridėjo ir nenuspėjamos oro sąlygos -be didžiulio vėjo susitikimas trečiajame sete buvo pristabdytas ir dėl per stipraus lietaus.

Po neabejotinai skambiausios karjeros pergalės tuo patikėti negalėjo nei pats tenisininkas, nei treneris – abiem sunkiai sekėsi tvardyti ašaras.

„Vos laikau ašaras, nes man tai svajonės išsipildymas. Sąlygos žaisti buvo labai sunkios ir skyrėsi nuo ankstesnių dienų – buvo šalta ir vėjuota. Labai savimi didžiuojuosi. Pasimėgausiu šiuo laimėjimu bent pusvalandį, o tuomet pradėsiu poilsį ir atsistatymą, kad būčiau pasiruošęs rytojui“, – savo mintimis dalijosi Musetti.

Italijos teniso supertalentui tai bus tik antrasis karjeros „Masters“ ketvirtfinalis, kuriame jo lauks tautietis Jannikas Sinneris (ATP-8).

Savo ruožtu emocijas dvikovos metu sunkiai tvardęs N.Džokovičius po nesėkmės nedaugžodžiavo: „Jausmas tiesiog siaubingas sužaidus tokį mačą. Tai nėra katastrofa, bet pralaimėjus emocijos tikrai blogos. Linkiu sėkmės varžovui.“

Serbas šią savaitę siekė pagerinti savo paties rekordą ir iškovoti 39-ąjį „Masters“ titulą. Monte Karle jis išlieka laimėjęs du kartus – 2013 ir 2015 metais.

Tiesa, būtent prieš aštuonerius metus Nolė šiame turnyre paskutinį kartą ir pasiekė bent finalą, o ketvirtfinalyje Monake paskutinį sykį žaidė 2019 m. Dabar tenisininko lauks ATP 250 turnyras Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius