Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04

Marijos Šarapovos triumfas: Sporto arbitražo teismas sutrumpino rusės diskvalifikaciją

Sporto arbitražo teismas Marijai Šarapovai mestelėjo gelbėjimosi ratą. CAS antradienį paskelbė patenkinantis Rusijos tenisininkės apeliaciją dėl dvejų metų diskvalifikacijos, 95-osios pasaulio raketės bausmę sumažindamas iki 15 mėnesių.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai reiškia, kad M.Šarapova į profesionalių turnyrus galės sugrįžti 2017-ųjų balandžio 26-ą dieną.

CAS išplatintame pranešime skelbiama, kad M.Šarapova yra pati kalta, jog nežinojo, kad jos vartotas meldoniumas yra uždraustas. Visgi teismas pripažino, kad rusė dopingo specialiai nevartojo.

„Kovo mėnesį prasidėjo vienas sunkiausių laikotarpių mano gyvenime. Tačiau šiandieną, kai išgirdau, jog mano diskvalifikacija yra sutrumpinama ir galėsiu grįžti balandžio mėnesį, galiu pavadinti viena geriausių dienų gyvenime“, – į CAS sprendimą netrukus sureagavo M.Šarapova.

Primename, kad birželio mėnesį Tarptautinė teniso federacija (ITF) M.Šarapovai skyrė dvejų metų diskvalifikaciją už tai, kad sezono pradžioje vykusiame „Australian Open“ čempionate rusės atliktas dopingo testas parodė teigiamą rezultatą – 95-osios pasaulio raketės kraujyje rasta meldoniumo, kuris į juodąjį sąrašą įtrauktas nuo sausio 1 dienos.

M.Šarapova iškart išplūdo šį ITF sprendimą ir jau kitą savaitę Sporto arbitražo teismui pateikė apeliaciją.

„Jaučiausi, lyg iš manęs būtų atimtas dalykas, kurį labai myliu. Esu labai laiminga, kad pavyko tai susigrąžinti, – toliau džiaugėsi buvusi pirmoji pasaulio raketė. – Negaliu sulaukti… Sugrįšiu jau netrukus!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius