Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 15

Metų sensacija? Vengras iš antrojo šimtuko Romoje šokiravo būsimą reitingo lyderį

Romoje vykstančiame „Internazionali BNL d'Italia“ užfiksuotas vienas didžiausių metų netikėtumų – sensacingą pralaimėjimą oponentui iš antrojo ATP šimtuko patyrė Carlosas Alcarazas (ATP-2).
Carlosas Alcarazas ir Fabianas Marozsanas
Carlosas Alcarazas ir Fabianas Marozsanas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šiuo metu antrą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis Ispanijos tenisininkas, kuris po „Masters“ turnyro Romoje aplenks Novaką Džokovičių ir pakils į pirmą poziciją, trečiajame etape sensacingai 3:6, 6:7(4) turėjo pripažinti teniso pasaulį šokiravusio Fabiano Marozsano pranašumą.

23-ejų Vengrijos atstovas ATP reitinge šiuo metu užima vos 136-tąją vietą ir kol kas nė karto savo karjeroje nebuvo patekęs tarp šimto geriausių planetos žaidėjų – aukščiausia pasiekta pozicija buvo 128-oji.

Tiesa, šis statusas jau netrukus gali pasikeisti. Dabar tenisininkui yra projektuojama 114-oji vieta, o dar viena pergalė Romoje atvertų ir duris į Top 100.

F.Marozsanui tai ne tik debiutas pagrindinėse „Masters“ pirmenybėse, bet ir apskritai bet kokio lygmens ATP pagrindiniame turnyre. Romoje jaunasis vengras startavo nuo atrankos ir jau iškovojo penkias pergales.

„Nėra lengva kažką pasakyti. Esu labai laimingas, negalėjau to įsivaizduoti, tačiau dabar tai yra tiesa. Galvojau nuveikti kažką ypatingo ir laimėti bent keletą geimų ar kokį setą, o dabar turiu pergalę prieš antrą pasaulio raketę“, – savimi stebėjosi mačo nugalėtojas.

Antrojo seto pratęsime jis atsilikinėjo 1:4, tačiau karjeros laimėjimą pasiekė šešiais taškais be atsako.

F.Marozsanas tapo tik aštuntuoju tenisininku nuo 2015-ųjų, kuris būdamas antrajame ATP šimtuke įveikė vieną iš dviejų geriausių planetos žaidėjų.

Kitame etape vengro lauks Borna Čoričius (ATP-16) iš Kroatijos, kuris 7:6(3), 6:1 įveikė ispaną Roberto Carballes Baena (ATP-51).

Savo ruožtu C.Alcarazui tai buvo tik trečioji nesėkmė šiemet per 33 dvikovas.

Iš favoritų pirmadienį kiek geriau sekėsi Daniilui Medvedevui (ATP-3). Pastarasis panaikino seto deficitą ir 3:6, 6:1, 6:3 eliminavo dar vieną Ispanijos tenisininką - Bernabe Zapata Miralles (ATP-38).

VIDEO: UPSET OF THE YEAR?! Fabian Marozsan STUNS Carlos Alcaraz | Rome 2023 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius