Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 17

Monte Karle ir vėl triumfavęs Stefanos Tsitsipas pateko į išskirtinį šešetuką

Graikijos teniso superžvaigždė Stefanos Tsitsipas (ATP-5) antrus metus iš eilės laimėjo „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyrą Monake.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio finale šeštoji pasaulio raketė turėjo vargo, tačiau galiausiai rezultatu 6:3, 7:6(3) perlaužė ispano Alejandro Davidovichiaus Fokinos (ATP-46) riešutėlį ir tapo stipriausiu turnyro tenisininku.

Pirmajame sete break'o deficitą (1:2*) greitai panaikinęs S.Tsitsipas netrūkus nurūko į priekį ir taip pat užtikrintai atrodė antrojo pradžioje, tačiau graikas ir vėl susidūrė su tomis pačiomis problemomis, kurios vos nevirtu tikru košmaru ketvirtfinalyje – nesugebėjo paduoti mačui.

Visgi įtampa buvo juntama ir A.Davidovichiaus Fokinos, kuris dalyvavo savo pirmajame karjeros finale, žaidime, o keletą puikių taškų pratęsime sužaidęs finalo favoritas galiausiai kėlė rankas į viršų.

Praėjusiais metais Monte Karle iškovotą titulą apgynęs S.Tsitsipas savo pavardę įrašė į išskirtinį šešetuką, kurio atstovams yra pavykę Monako kunigaikštystėje laimėti bent du metus iš eilės.

Tai Ilie Nastase (1971-1973 m.), Bjornas Borgas (1979-1980), Thomasas Musteris (1995-1996), Juanas Carlosas Ferrero (2002-2003) ir, žinoma, Rafaelis Nadalis (2005-2012, 2016-2018).

Graikijos teniso talentas taip pat tapo pirmuoju tenisininku neįskaitant „didžiojo ketverto“ nuo J-C.Ferrero (2002-2003), kuriam pavyko apginti „Masters“ serijos titulą.

Beje, praeityje šį prestižinį turnyrą yra laimėjusi ir Stefanos mama Julia.

23-ejų tenisininkui tai aštuntasis karjeros trofėjus ATP ture ir ketvirtasis ant grunto. Pagal tik šiais metais iškovotus ATP reitingo taškus dabar graikas yra antras ir į priekį užleidžia tik R.Nadalį.

Finale A.Davidovichiui Fokinai dar vienos staigmenos sukurti nepavyko, tačiau geriausią karjeros tenisą Monte Karle pademonstravęs ispanas turnyrą palieka aukštai iškelta galva.

456 tūkst. eurų ir 600 ATP reitingo taškų iškovojęs 21-erių „Foki“ pirmadienį pirmą kartą atsidurs pirmajame ATP reitingo 30-tuke – ispano pozicija turėtų būti 27-ta.

S.Tsitsipas apgynė 1000 praėjusiame sezone iškovotų taškų, o savo sąskaitą papildys įspūdinga 836 tūkst. eurų suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius