Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 08

„Mutua Madrid Open“ finalas: Andy Murray prieš Novaką Džokovičių

Prieš dešimt metų Madride du 19-mečiai sužaidė pirmąjį savo tarpusavio mačą, o sekmadienį jau gerokai ūgtelėję Novakas Džokovičius ir Andy Murray susikaus šio turnyro finale. Tai bus jau 32-as tenisininkų tarpusavio susitikimas, o kol kas serbas pirmauja rezultatu 22:9.
Andy Murray ir Novakas Džokovičius
Andy Murray ir Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Būsimajame finalo mače pirmoji pasaulio raketė gali pasiekti rekordinį „Masters“ serijos titulą, o A.Murray kovoja, kad išsaugotų savo antrąją vietą pasaulio reitinge. Škoto pralaimėjimo atveju jis susilygintų su Rogeriu Federeriu pagal turimus taškus, tačiau nukristų į trečiąją vietą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Geriausias planetos tenisininkas šiuo metu su Rafaeliu Nadaliu turi po 28-is „Masters“ serijos čempionų trofėjus. Tai daugiausiai istorijoje nuo 1990-ų metų, kai buvo pristatytas tokios serijos čempionatas.

N.Džokovičius žaisdamas prieš pirmojo dešimtuko tenisininkus pralaimėjo vos vieną setą per pastaruosius 32-u. Tai leido jam laimėti net 14-a dvikovų iš eilės prieš geriausiųjų dešimtuką.

Serbijos atstovas laimėjo keturis iš paskutiniųjų penkių „Masters“ serijos čempionatų bei devynis iš pastarųjų trylikos.

Tačiau A.Murray laimėjo daugiau titulų Madride nei geriausias planetos tenisininkas. Vienintelį savo trofėjų Ispanijos sostinėje N.Džokovičius laimėjo prieš penkerius metus.

VIDEO: Madrido finalas: N.Džokovičius prieš Andy Murray

Antroji pasaulio raketė „Mutua Madrid Open“ trofėjų laimėjo 2015-ais ir 2008-ais metais, o į šių metų finalą atkeliavo iškovojęs pergales prieš R.Nadalį ir Tomašą Berdychą. Tačiau A.Murray prieš N.Džokovičių nėra laimėjęs ant grunto dangos. Britas prieš serbą patyrė visus tris pralaimėjimus ant šio aikštės paviršiaus.

Jeigu A.Murray nori išsaugoti savo antrąją vietą pasaulio reitinge, tai jam būtina pergalė finale. Škoto pralaimėjimo atveju jis liktų su 7525-ais taškais ir susilygintų su Šveicarijos maestro.

Tačiau esant lygiosioms taškai pradedami skaičiuoti tik iš „ATP World Tour Finals“, „Didžiojo kirčio“ bei privalomųjų „Masters“ serijos turnyrų, o juose šveicaras turi 60 taškų daugiau.

Didysis „Mutua Madrid Open“ finalas tarp N.Džokovičius ir A.Murray prasidės sekmadienį, 19:30 Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius