Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 06

„Mutua Madrid Open“ ketvirtfinaliai: kas žengs toliau?

Penktadienį „Caja Magica“ teniso aikštyną sudrebins „Mutua Madrid Open“ vyrų turnyro ketvirtfinaliai, kuriuose pirmais smuikais grieš geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius, antroji pasaulio raketė Andy Murray ir puikiai pastaruoju metu rungtyniaujantis Rafaelis Nadalis.

„Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalių dieną pirmasis pradės Andy Murray, kuriam teks kol kas rimčiausias iššūkis šiame turnyre – kova su aštuntąja pasaulio rakete Tomašu Berdychu.

Nors geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas laimėjo tris pastarąsias jų dvikovas, visose trijose akistatose, kurios vyko ant grunto aikštelių, pergales šventė 30-ies metų čekas. Jų metu A.Murray iš savo varžovo išpešė vos vieną setą.

Vis dėlto paskutinė tenisininkų tarpusavio dvikova ant grunto vyko 2013 metais, o šiomis dienomis A.Murray ant šios dangos yra visai kitas žmogus.

Pernai geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Miunchene iškovojo pirmąjį savo ATP serijos titulą ant grunto, o po savaitės triumfavo ir Madride.

Pirmoji sezono pusė antrajai pasaulio raketei nebuvo pati geriausia. Tapęs tėvu, A.Murray po „Australian Open“ finalo beveik mėnesį praleido be teniso, o sugrįžimą į kortus pažymėjo ankstyvais pralaimėjimais Indian Velso bei Majamio „Masters“ turnyruose, kuriuose krito jau antrame etape.

Tačiau po šių nesėkmių A.Murray greitai reabilitavosi ir prieš kelias savaites Monte Karle pasiekė pusfinalį, o „Mutua Madrid Open“ aštuntfinalyje prieš Gillesą Simoną pademonstravo vieną iš geriausių savo formų šiame sezone.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Madride pluša ir dėl antrosios vietos ATP reitinge išsaugojimo. Jei 28-erių metų A.Murray nepavyks apginti titulo, jis antrą vietą užleis Rogeriui Federeriui. Beje, nesėkmės finale atveju jis su šveicarų „maestro“ turėtų po lygiai taškų.

Vis dėlto A.Murray žygis Madride gali baigtis jau ketvirtfinalyje, nes T.Berdychas Ispanijos sostinėje mėgaujasi savo žaidimu ir „Caja Magica“ teniso aikštyne vyraujančiomis sąlygomis.

„Man labai patinka žaisti šiame turnyre, – prieš varžybų pradžią kalbėjo T.Berdychas. – Žaidžiame aukščiau virš jūros lygio nei įprastai, tad kamuoliukas skrieja greičiau, o tai labai pritinka mano žaidimo stiliui.“

A.Murray yra vienas iš keturių dar aktyvių tenisininkų, kuriam Madride pavyko triumfuoti ant dviejų skirtingų dangų – akrilo ir grunto. 2008 metais, kai varžybos paskutinį kartą vyko ant akrilinės dangos aikštelių, antroji pasaulio raketė finale nugalėjo G.Simoną.

VIDEO: „Mutua Madrid Open“ ketvirtadienio apžvalga

Kiek vėliau į „Manolo Santana“ kortą žengs Nickas Kyrgiosas ir Kei Nishikoris, o jiems įkandis paseks Rafaelis Nadalis ir Joao Sousa.

Tai bus viso labo antra ispano ir portugalo tarpusavio dvikova. Vienintelį kartą jie (taip pat) ant grunto žaidė Rio de Žaneire, kur 6:1, 6:0 triuškinančią pergalę pasiekė Rafa.

Penktoji pasaulio raketė „Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalį pasitinka iškovojęs 12 pergalių iš eilės. Tapęs Monte Karlo ir Barselonos turnyrų čempionu jis savo kolekciją papildė 49-uoju ATP serijos turnyrų titulu, iškovotu ant grunto. Pagal šį rodiklį jis pirma vieta dalijasi su legendiniu Argentinos tenisininku Guillermo Vilašu.

R.Nadalis, kaip ir Novakas Džokovičius, Madride turni galimybę iškovoti rekordinį – 29-ą – „Masters“ serijos titulą.

„Scanpix“ nuotr./„Mutua Madrid Open“: Rafaelis Nadalis – Samas Querrey
„Scanpix“ nuotr./„Mutua Madrid Open“: Rafaelis Nadalis – Samas Querrey

„Mutua Madrid Open“ turnyrą penktoji pasaulio raketė tikisi laimėti penktą titulą. Prieš tai tą padaryti jam pavyko 2005, 2010, 2013 ir 2014 metais.

35-ą vietą ATP reitinge užimantis J.Sousa „Masters“ serijos ketvirtfinalyje žaidžia pirmą kartą karjeroje.

27-erių metų Portugalijos tenisininkas laikomas akivaizdžiu dvikovos autsaideriu, juolab kad iš 22-iejų mėginimų pirmo ATP dešimtuko tenisininkų atstovą jis įveikė vos vieną kartą. Prieš tokius varžovus J.Sousa jau yra pralaimėjęs 19 dvikovų iš eilės.

„Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalių dieną užbaigs geriausias pasaulio tenisininkas N.Džokovičius, susikausiantis su dešimtąja pasaulio rakete Milošu Raoničiumi.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Tai bus septinta tenisininkų tarpusavio dvikova. Kol kas visus šešis kartus pergalėmis džiaugėsi N.Džokovičius. Serbas su M.Raoničiumi žaidė ir šių metų Indian Velso finale, kuriame 28-erių metų serbas savo varžovą sutriuškino 6:2, 6:0.

Įdomu, jog pirmoji pasaulio raketė prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus jau yra iškovojęs 12-a pergalių iš eilės.

Negana to, vakar 6:2, 6:1 sunaikinęs gunto specialistą Roberto Bautistą Agutą, N.Džokovičius tapo daugiausiai pergalių (30) ATP turnyruose šiemet iškovojusiu tenisininku. Iki ketvirtadienio jis pirma vieta dalijosi su 14-ąja pasaulio rakete Dominicu Thiemu.

N.Džokovičius į Madrido teniso kortus sugrįžo po dvejų metų pertraukos, kai 2013 metų varžybų antrame etape netikėtai nusileido Grigorui Dimitrovui.

N.Džokovičius gegužės 23 dieną pirmosios pasaulio raketės vardą neš jau 200 savaičių. M.Raoničius į pirmą ATP dešimtuką sugrįžo pirmą kartą nuo 2015 metų spalio mėnesio.

Pergalę „Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalyje iškovoję tenisininkai užsitikrins 360 ATP reitingo taškų ir 225,3 tūkst. eurų. Varžybų nugalėtojui atiteks 1000 ATP taškų ir beveik 913 tūkst. eurų čekis.

Tenisininkai Kortas Laikas
Andy Murray – Tomašas Berdychas „Manolo Santana“ (pagrindinis) 13.10
Kei Nishikoris – Nickas Kyrgiosas „Arantxa Sanchez“ 15.40
Rafaelis Nadalis – Joao Sousa „Manolo Santana“ 17.10
Novakas Džokovičius – Milošas Raoničius „Manolo Santana“ 22.30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius