Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 08

N.Osaka nedalyvaus „Australian Open“: ar tenisininkė apskritai tęs karjerą?

Japonijos teniso superžvaigždė Naomi Osaka (WTA-42) tolsta nuo teniso. Sekmadienį „Australian Open“ pirmenybių organizatoriai pranešė, kad buvusi čempionė šiemet į Melburną neatvyks, o teniso visuomenėje vis garsiau skamba klausimas – ar ji apskritai dar žais?
Naomi Osaka
Naomi Osaka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastaraisiais sezonais Naomi Osaka buvo sunkiai sustabdoma jėga „Australian Open“ turnyruose. 2019 ir 2021 metais japonė tapo moterų vienetų pirmenybių čempione, tačiau pirmą kartą nuo 2015-ųjų Melburne jos nebus.

Likus maždaug savaitei iki turnyro starto buvusi pirmoji pasaulio raketė išsibraukė iš dalyvių sąrašo, jos vietą užims ukrainietė Dajana Jastremska (WTA-101), pranešė turnyro organizatoriai.

Konkreti priežastis, kodėl N.Osaka nedalyvaus, pranešama nėra, tačiau vargu ar tenisininkės sprendimui neatvykti į Melburną įtakos turėjo sveikatos problemos.

Pastarosiomis savaitėmis socialiniuose tinkluose buvo galima matyti nuotraukų, kuriose Japonijos teniso sensacija kartu su savo vaikinu, amerikiečių reperiu Cordae, keliauja po Europą.

„The Guardian“ praneša, kad paskutiniai ženklai iš tenisininkės pusės verčia susimąstyti, ar N.Osaka apskritai tęs profesionalės karjerą.

„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

Pastarieji keletas sezonų japonei buvo ypatingai sunkūs. 2021-ųjų „Roland Garros“ turnyre ji pirmą kartą viešai prabilo apie psichologines problemas, vėliau sekė pranešimai apie depresiją ir panikos priepuolius.

Paskutinį kartą N.Osaka oficialų mačą žaidė dar praėjusį rugsėjį Tokijuje, tačiau tuomet ją sustabdė patemptas pilvo raumuo. Skaičiuojant nuo balandžio mėnesio japonė iškovojo vos 3 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus.

Jeigu tenisininkei nesėkmingai susiklostytų šį pavasarį Majamyje vyksiantis „Miami Open“ turnyras, ji greičiausiai po labai ilgo laiko paliktų pirmą geriausių WTA tenisininkių šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius