Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 21

Nerimas: Ričardas Berankis prieš olimpiadą daugiau nežais

Ričardas Berankis atsisakė dalyvauti dviejuose dideliuose teniso turnyruose – Vašingtone ir Toronte. Daugiau informacijos, kodėl geriausias Lietuvos tenisininkas nusprendė nedalyvauti ATP 500 ir ATP 1000 serijos turnyruose Vašingtone ir Toronte oficialiai nepateikiama, tačiau tai buvo vieninteliai lietuvio turnyrai prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Ričardo Berankio spaudos konferencija
Ričardo Berankio spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Berankis pastaruoju metu nedemonstravo gerų rezultatų teniso aikštynuose ir šiuo metu jo pergalių, pralaimėjimų skiltyje įrašytos keturios nesėkmės iš eilės. Jis pateko į didžiausią Vašingtono teniso turnyrą, kuris vyksta šią savaitę, tačiau iš jo išsibraukė.

Tai reiškia, kad 26-erių metų tenisininkui nepavyks apginti ir praėjusiais metais šiame „Citi Open“ turnyre iškovotų 90-ies reitingo taškų. Tai buvo istorinis pasiekimas, nes iki šiol nė vienam lietuviui niekada nepavyko pasiekti ATP 500 serijos turnyro ketvirtfinalio. Kelią į pusfinalį tuomet užvėrė Johnas Isneris.

R.Berankis prieš olimpines žaidynes paskutiniuoju turnyru buvo numatęs „Masters“ varžybas Kanadoje. Tačiau ir iš šio turnyro, kuris prasidės kitą savaitę, lietuvis nusprendė išsibraukti. „Rogers Cup“ turnyre jis būtų žaidęs pagrindinėse varžybose.

Saulius Jankauskas/Ričardas Berankis ir Tadas Babelis
Saulius Jankauskas/Ričardas Berankis ir Tadas Babelis

Deuce.lt žiniomis, R.Berankis jaučiasi gerai, o pertrauką pasitaręs su treneriu Dirku Hordorffu nusprendė padaryti, kad skirtų laiko kūnui, pailsėtų ir padarytų gerą fizinio rengimo stovyklą. Nuo olimpinių žaidynių prasidės antra sezono dalis, kurioje numatyta dar daug didelių turnyrų ir įtemptas varžybų grafikas.

Šiuo metu R.Berankis užima 58-ą vietą ATP klasifikacijoje. Nusibraukus praėjusiais metais Vašingtone iškovotiems taškams jis nukris apytiksliai į 64-ą vietą.

Olimpinės žaidynės prasidės rugpjūčio 5 dieną. Teniso varžybos vyks rugpjūčio 6–14 dienomis. Nuo paskutinio R.Berankio oficialaus mačo bus prabėgę pusantro mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius