Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 19

Nesustabdoma jėga ant žolės – M.Berrettinis apgynė titulą Londone

Antrus metus iš eilės Vimbldono pirmenybes Matteo Berrettinis (ATP-10) pasitiks kaip vienas pagrindinių pretendentų laimėti šį „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Italijos tenisininkas ir vėl tapo stipriausiu ATP 500 serijos „Queen's Club“ turnyre Londone.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finale dešimtoji pasaulio raketė ganėtinai užtikrintai 7:5, 6:4 susitvarkė su serbu Filipu Krajinovičiumi (ATP-48) ir pratęsė pastarojo košmarus pasirodant ATP finaluose.

30-mečiui Serbijos tenisininkui, kuriam ši savaitė turėtų tapti dideliu postūmiu į priekį, tai buvo jau penktasis pralaimėtas finalas iš tiek pat galimų. Filipas jau yra „tituluojamas“ kaip geriausias ATP tenisininkas, savo kraityje vis dar neturintis nugalėtojo trofėjaus.

Įspūdingą tenisą „Cinch Championships“ turnyre šią savaitę žaidęs F.Krajinovičius iki šių pirmenybių ant žolės dangos nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės.

300 ATP reitingo taškų ir beveik 215 tūkst. eurų čia iškovojęs serbas ATP reitinge atliks didelį šuolį ir pakils net į 31 poziciją – tai vos penkiomis žemiau nei jo karjeros rekordas.

Savo ruožtu M.Berrettinis ir toliau demonstruoja, kad šiuo metu yra galbūt geriausias pasaulio tenisininkas ant žolės. „Plaktuko“ pravardę dėl savo galingų kirčių užsiauginęs italas tris mėnesius nežaidė dėl rankos traumos, tačiau apie geresnį sugrįžimą pasvajoti net ir negalėjo – tapo čempionu ne tik Londone, bet ir Štutgarte.

Matteo tapo pirmuoju žaidėju „Open Era“ laikotarpyje, kuris per pirmuosius du savo apsilankymus „Queen's Club“ turnyre iškovojo čempionų trofėjus. Be italo dar tik septyniems tenisininkams yra pavykę apginti nugalėtojo titulą šiame turnyre ir visi jie yra buvę pirmosios pasaulio raketės.

Italo skaičiai ant žolės kalba patys už save. Šiais metais jis iškovojo visas 9 pergales, nuo praėjusių metų – 20 pergalių ir tik 1 pralaimėjimas, o nuo 2019 m. – 32 laimėjimai per 35 mačus.

399 tūkst. eurų savo sąskaitą papildęs M.Berrettinis apgynė 500 praėjusiais metais iškovotų ATP reitingo taškų, tačiau pirmadienį dešimtą poziciją užleis lenkui Hubertui Hurkačui. Apmaudu, kad italas negalės ginti ir 1200 Vimbldone iškovotų reitingo taškų, kurių praradimas tenisininką greičiausiai nublokš už pirmojo 20-tuko ribos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius