Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 11 17

Net 12 tenisininkų sulaukė nuobaudų dėl iš anksto sutartų rezultatų

Tarptautinė už sąžiningumą tenise kovojanti organizacija skaudžiai nubaudė daugiau nei dešimtį tenisininkų, kurie praeityje manipuliavo susitikimų rezultatais.
Teniso kamuoliukai
Teniso kamuoliukai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Bendradarbiaudama su Belgijos institucijomis ši organizacija išaiškino specialios grupuotės veiklą, kuriai priklausė ir dalis šalies garsių tenisininkų.

Grupuotės vadeivai Grigorui Sargsyanui buvo paskirta net penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, o bendradarbiauti sutikę tenisininkai sulaukė kur kas švelnesnių nuobaudų – jiems paskirtos piniginės baudos ir suspendavimas nuo teniso.

Tarp atskleistų Belgijos teniso pavardžių – buvusi 113-toji pasaulio raketė Arthuras De Greefas, buvusi 143-ioji raketė Maximas Authomas, taip pat Julienas Dubailas, Romainas Barbosa, Arnaudas Graisse, Omaras Salmanas ir Alecas Witmeuras.

Pranešama, kad išvardintų tenisininkų diskvalifikacinės bausmės varijuoja nuo 2 metų 7 mėnesių iki 4 metų ir 10 mėnesių.

Visai netrukus buvo išaiškinti dar penki rezultatais manipuliavę žaidėjai iš Šiaurės Amerikos, kuriems taip pat vadovavo G.Sargsyanas.

Meksikos atstovas Alberto Rojas Maldonado sulaukė diskvalifikacijos iki gyvos galvos ir turės sumokėti net 250 tūkstančių JAV dolerių baudą.

Jo tautiečiai Jose Antonio Rodriguezas Rodriguezas be teniso praleis 12 metų ir sumokės 25 tūkst. JAV dolerių, Antonio Ruizas Rosalesas – 10 metų ir 30 tūkst. JAV dolerių, o Orlando Alcantara Rongelis – 2 metus ir 10 tūkst. JAV dolerių.

Savo ruožtu Gvatemalai atstovaujantis Christopheris Diazas Figueroa taip pat sulaukė diskvalifikacijos iki gyvenimo galo bei turės sumokėti 75 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius