Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 28

Novakas Džokovičius: „Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis padarė mane geresniu žaidėju“

Novakas Džokovočius pateko į savo šeštą „Australian Open“ finalą karjeroje. Serbas penkis kartus triumfavo Melburne, o šeštojo titulo link jis nugalėjo šveicarą Rogerį Federerį. Iš karto po mačo pirmoji pasaulio raketė aptarė prabėgusią dvikovą, varžovų įtaką jo žaidimui bei ko laukti iš pusfinalyje žaisiančių Andy Murray ir Milošo Raoničiaus.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pirmus du setus sužaidžiau nuostabiai, tačiau rungtyniaujant su Rogeriu tai būtina, – po mačo kalbėjo N.Džokovičius. – Šiame turnyre jis pasiekė labai aukštą sportinę formą ir pralaimėjo vienintelį setą. Žinojau, kad šiame mače jis žais agresyviai, stengsis kaitalioti mačo intensyvumą ir dažnai eis prie tinklo.

Tačiau į šiandienos dvikovą atėjau susikoncentravęs ir man pavyko įgyvendinti visus savo sumanymus. Turėjau dviejų setų persvarą ir tai man padėjo psichologiškai, tačiau kova vyko iki pat pabaigos. Ačiū visiems, kad susirinkote, ir tikiuosi, jog šis reginys jūsų nenuvylė.

Beveik kiekviename „Didžio kirčio“ turnyre sužaidžiu dvikovą, kuri trunka keturis arba penkis setus. Šie metai ne išimtis – ketvirtame etape varžiausi su Gilles‘iu Simonu. Tai buvo labai sunkus mačas, kuris mane privertė sukti galvą kaip tapti geresniu.

Po tokių išbandymų pradedi labai daug mąstyti, bet svarbiausia tikėti savimi. Dienos pabaigoje tavo viltis ir pasitikėjimas savo jėgomis turi būti stipresni nei abejonės.

Daug kartų sakiau, kad Rogeris ir Rafaelis Nadalis daug prisidėjo prie mano sėkmės. Žaidžiau prieš šiuos du vyrukus beveik šimtą kartų, todėl jie pavertė mane geresniu žaidėju. Labai daug dirbau, kad sugebėčiau jiems pasipriešinti. Lengva nebuvo, tačiau jaučiu, kad esu savo karjeros viršūnėje, todėl stengiuosi pasimėgauti kiekviena akimirka.

„Australian Open“ buvo pirmasis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurį laimėjau, todėl kiekvieną kartą, kai įžengiu į „Rod Laver“ areną prisimenu tuos sėkmingus 2008-us metus. Čia sužaidžiau vienus geriausių savo mačų karjeroje, todėl tikiuosi tai pratęsti.

Pusfinalis tarp Andy Murray ir Milošo Raoničiaus bus puikus. Manau, kad Milošas smarkiai patobulėjo. Pagerėjo jo padavimas, judesiai aikštėje. Jis laimėjo Brisbeno titulą, todėl įgavo labai didelio pasitikėjimo savimi. Kitą vertus, Andy taip pat yra puikus žaidėjas, kuris čia turi daugybę sirgalių. Su juo žaidėme daugybę finalų.

Dabar turiu kelias dienas poilsio, todėl labai laukiu, kol galėsiu patinginiauti.“

Tiesiogines „Australian Open“ vaizdo transliacijas galite stebėti orakulas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius