-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 21

Nuo neapykantos – iki pirmojo „Masters“ titulo ant grunto: D.Medvedevas triumfavo Romoje

Geriausią karjeros tenisą ant nemėgstamiausios grunto dangos sužaidęs Daniilas Medvedevas (ATP-3) netikėtai tapo „Internazionali BNL d'Italia“ pirmenybių čempionu.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Italijos sostinėje Romoje vykusių „Masters“ pirmenybių finale 27-erių tenisininkas 7:5, 7:5 palaužė Danijos teniso talentą Holgerį Rune (ATP-7).

Vienam geriausių planetos tenisininkų tai ne tik pirmasis „Masters“ kategorijos titulas ant grunto, bet ir apskritai pirmasis trofėjus ant šios dangos. Pastaraisiais metais jis nevengė kritikos gruntui, kuris yra neparankiausias atakuojančiojo stiliaus žaidimui.

Iki šių metų nė vienos pergalės per tris vizitus Romoje neiškovojęs D.Medvedevas šiemet finale nukovė ne tik favoritu laikytą daną, bet ir kelyje link čempiono vardo nugalėjo 2017-ųjų nugalėtoją Alexanderį Zverevą bei praėjusių metų finalininką Stefanos Tsitsipą.

„Niekuomet negalvojau, kad laimėsiu „Masters“ turnyrą ant grunto, nes įprastai nekenčiau šios dangos. Niekuomet nesijaučiau gerai ir niekas niekados neveikė. Jau turnyruose Monte Karle ir Madride pasijaučiau gerai, tačiau atvykęs čia savo treneriui pasakiau, jog kažkas pasikeitė – jausmas korte buvo nerealus. Labai džiaugiuosi, kad įrodžiau tiek sau, tiek visiems kitiems, kad galiu laimėti ir ant grunto“, – pasakojo čempionas.

Apskritai rusui tai šeštasis karjeros „Masters“ trofėjus. Pagal šiemet iškovotus titulus (5), pergales (39) ir ATP reitingo taškus jis yra nepralenkiamas visame ATP ture.

Kiek daugiau nei 1,1 milijono JAV dolerių ir 1000 ATP reitingo taškų iškovojęs D.Medvedevas naujame ATP reitinge kils į antrą poziciją, už savęs palikdamas Novaką Džokovičių.

H.Rune atiteks 580 tūkstančių JAV dolerių ir 600 ATP reitingo taškai, kurie Danijos superžvaigždę kilstels į rekordinę šeštą vietą.

20-metis tenisininkas šiame sezone ant grunto pralaimėjo jau antrą „Masters“ finalą – Monte Karle jį sustabdė Andrejus Rubliovas.

VIDEO: Holger Rune vs Daniil Medvedev For The Title ? | Rome 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius