Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 27

Oficialiai karjeros nebaigęs J.M.Del Potro prabilo apie galimą sugrįžimą

Vienas geriausių visų laikų Argentinos tenisininkų ir „Didžiojo kirčio“ čempionas Juanas Martinas Del Potro nustebino teniso pasaulį prabildamas apie potencialų sugrįžimą į sportą.
Juanas Martinas del Potro
Juanas Martinas del Potro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

34-erių tenisininkas praėjusių metų vasarį Buenos Airėse po beveik 3 metų nežaidimo sugrįžo į tenisą atsisveikinimo mačui.

Net keturias kelio operacijas iškęsti turėjęs Juanas Martinas Del Potro atskleidė apie kasdienius sunkumus, su kuriais susiduria argentinietis, o ką jau kalbėti apie alinančias treniruotes ir oficialias dvikovas kortuose.

Buvusi trečioji pasaulio raketė ne sykį kalbėjo apie karjeros pabaigą, tačiau taip oficialiai to ir nepadarė – paskutinį susitikimą su ašaromis akyse 1:6, 3:6 pralaimėjo tautiečiui Federico Delboniui.

Visgi po ką tik įvykusio interviu su Pietų Amerikos sporto žurnalistu Danny Miche atrodo, kad argentinietis yra pasiruošęs tenisui suteikti dar vieną šansą.

„Myliu tenisą, o paimti į rankas raketę ir pažiūrėti, kaip atrodau, niekada nebus problema. Fizinės problemos ir mano kelis yra dalykai, ties kuriais dirbu kiekvieną dieną. Šiuo metu sugrįžimo į tenisą duris dar palieku atviras, bent jau iki „US Open“. Man šis turnyras yra pats ypatingiausias. Aš vis dar turiu laiko, pradėsiu treniruotis ir žiūrėsiu, kaip reaguos mano kelis ir ar vis dar galiu žaisti tenisą“, – kalbėjo jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.M.del Potro tapo tik antruoju Pietų Amerikos tenisininku, kuriam pavyko triumfuoti atvirosiose JAV teniso pirmenybėse
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.M.del Potro tapo tik antruoju Pietų Amerikos tenisininku, kuriam pavyko triumfuoti atvirosiose JAV teniso pirmenybėse

Praėjusių metų atvirosiose JAV teniso pirmenybėse J.M.Del Potro buvo pagerbtas specialioje ceremonijoje, o organizatoriai argentiniečiui pažadėjo, kad jeigu norėtų, jis galėtų sudalyvauti turnyre šiemet.

Pirmą ir vienintelį karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų „Delpo“ iškovojo 2009 metais Niujorke, pusfinalyje patiesdamas Rafaelį Nadalį, o finale – Rogerį Federerį.

2018 m. „US Open“ finale jį sustabdė tik pats Novakas Džokovičius. 2016-ųjų Rio olimpinėse žaidynėse Argentinos teniso legenda laimėjo sidabrą, 2012-ais Londone – bronzą, 2016 m. su savo tautiečiais į viršų kėlė Daviso taurę, o per savo karjerą iš viso iškovojo 22 ATP titulus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius