Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 11

Parako dar turi: karjeros saulėlydį išgyvenantis italas Romoje palaužė A.Murray

Neabejotinai didžiausią ažiotažą pirmąją Romoje vykstančio „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro dieną sukėlusių mačų buvo dvikova tarp teniso legendos Andy Murray (ATP-42) ir kortų šeimininko Fabio Fogninio (ATP-130).
Fabio Fognini
Fabio Fognini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gausiai centrinį kortą užpildžiusi vietos publika nusivylusi neliko – jų numylėtinis F.Fognini po permainingos trijų setų kovos 6:4, 4:6, 6:4 palaužė Didžiosios Britanijos superžvaigždę.

Susitikimas truko net 2 valandas ir 54 minutes.

Gegužės pabaigoje savo 36-tąjį gimtadienį minėsiantis Italijos tenisininkas išgyvena karjeros saulėlydį. Aikštingo charakterio Fabio šį sezoną ATP ture buvo iškovojęs vos 2 pergales per 10 susitikimų, veteraną vis dažniau kamuoja ir traumos, tačiau namų kortuose jis dar kartą atskleidė visą savo talentą.

„Esu labai laimingas, nes sugrįžti po traumos niekados nėra lengva, ypatingai mano metuose. Laimėti čia, Romoje, prieš tokį didį oponentą kaip Andy, yra puiku. Dabar svarbiausia tinkamai atsistatyti – pažiūrėsime, kaip jausiuosi kitą rytą, bet dabar noriu pasimėgauti šia pergale“, – kalbėjo dvikovos nugalėtojas.

Italijos sostinėje vykstančiose pirmenybėse F.Fognini škotą įveikė antrą kartą, o pirmąjį sykį tai padarė dar 2017 metais, kuomet A.Murray buvo geriausias planetos tenisininkas.

Antrajame etape italo lauks Serbijos atstovas Miomiras Kečmanovičius (ATP-37).

Tiesa, dvikova tarp F.Fognini ir A.Murray neapsiėjo ir be kontroversijų. Škotas apeliavo į linijos ir bokštelio arbitrų sprendimą, jog viename iš taškų kamuoliukas lietė liniją, o dėl šių savo veiksmų ir karšto dialogo susilaukė kaltinimų iš žiūrovų būnant „sukčiumi“.

Visgi kaip vėliau per televiziją parodė elektroninė „vanago akis“, kamuoliukas iš tikrųjų buvo užribyje, tad „Didžiojo kirčio“ čempionas buvo teisus.

A.Murray į Romą atvyko po laimėto „Challenger“ turnyro ant grunto Prancūzijoje ir atskleidė, kad vis dar tikisi pasirodyti „Roland Garros“ pirmenybėse.

VIDEO: Entertaining Andy Murray vs Fabio Fognini Match | Rome 2023 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius