Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 30

Paryžiuje – du 200 minučių trileriai ir favoritų pergalės

Pernai Stefanos Tsitsipas (ATP-6) iš „Roland Garros“ pasitraukė po alinančio ilgiau nei 5 valandų trilerio prieš Staną Wawrinką. Atrodė, kad panašus likimas graiko gali laukti ir šiemet, bet susiėmusi šeštoji planetos raketė sugebėjo panaikinti dviejų setų deficitą ir iškovoti pergalę prieš ispaną Jaume Munarą (ATP-109) – 4:6, 2:6, 6:1, 6:4, 6:4.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Dvikova užtruko 3 valandas ir 13 minučių.

Tai buvo pirmas kartas 22-ejų tenisininko karjeroje, kai jam pavyko laimėti nepaisant turėto dviejų setų atsilikimo.

„Žaisti penkių setų mačus yra sudėtinga. Labai džiaugiuosi, kad kortą galiu palikti su pergale“, – sakė Graikijos atstovas.

Pergalę pasiekti jam padėjo padidėjęs agresyvumas mačo pabaigoje. S.Tsitsipas per paskutinius tris setus atliko net 36 winnerius ir antrą „Roland Garros“ etapą pasiekė trečius metus iš eilės. Geriausias jo pasiekimas Paryžiuje – ketvirtasis etapas pernai.

„Nežinau, ar dar kada esu žaidęs tokį mačą. Pradžioje nebuvo emocijų, jaučiausi susinervinęs, bet vėliau atlikau mažus pakeitimus, kad rasčiau kitokį kelią į pergalę. Pradžioje niekas neveikė, tad didžiuojuosi savimi, kad įdėjęs daug pastangų sugebėjau persilaužti“, – po pergalės kalbėjo graikas.

Iškovojęs 23-ąją pergalę per kalendorinius metus, S.Tsitsipas pagal šį rodiklį yra trečias tarp visų planetos tenisininkų – graikas atsilieka tik nuo Novako Džokovičiaus (32) ir Andrejaus Rubliovo (26).

Pastarasis, vos prieš kelias dienas Hamburgo turnyro finale įveikęs būtent S.Tsitsipą, taip pat „Roland Garros“ varžybas pradėjo nelengva pergale.

12-ąją vietą ATP reitinge užimantis rusas pralaimėjo pirmus du setus, bet atsitiesė ir iškovojo pergalę prieš Samą Querrey (ATP-48) rezultatu 6:7(5), 6:7(4), 7:5, 6:4, 6:3.

Mačas užtruko 3 valandas ir 17 minučių, o kitame etape Rusijos tenisininko laukia ispanas Alejandro Davidovichius-Fokina (ATP-70).

Kitame etape jo laukia urugvajietis Pablo Cuevas (ATP-60).

Primename, kad pirmąjį „Roland Garros“ etapą antradienį įveikė ir vienintelis varžybose dalyvaujantis lietuvis Ričardas Berankis (ATP-66), lietaus pertrauktame susitikime 6:1, 6:4, 6:4 nugalėjęs bolivietį Hugo Dellieną (ATP-104). Kitame etape jo laukia akistata su pajėgiausiu planetos tenisininku Novaku Džokovičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius