Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 20

Penkių setų trileriuose – lenko pergalė ir netikėtas brito kluptelėjimas

Penktoji „Australian Open“ dieną vyrų vienetų turnyre buvo pažymėta permainingais susitikimais, kurių nugalėtojai paaiškėjo tik po penkių setų maratonų.
Hubertas Hurkačas
Hubertas Hurkačas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bilietą į varžybų aštuntfinalį iškovojo stipriausias Lenkijos tenisininkas Hubertas Hurkačas (ATP-11), kuris po 3 valandų ir 40 minučių kovos 7:6(3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3 palaužė Denisą Šapovalovą (ATP-22).

Lenkas sugebėjo iššvaistyti dviejų setų pranašumą, tačiau lemiamoje žaidimo partijoje atrodė solidžiai ir vienintelio break'o dėka šventė pergalę.

Įdomu tai, kad jau prieš šį mačą H.Hurkačas buvo pagerinęs geriausią asmeninį pasiekimą „Australian Open“ etape – antrąjį ratą.

25-erių tenisininkas vis dar stokoja stabilumo „Didžiojo kirčio“ turnyruose, o geriausiu jo rezultatu išlieka pusfinalis Vimbldone 2021 metais.

Kitame etape H.Hurkačo lauks Sebastianas Korda (ATP-31).

3 valandas ir 12 minučių užsitęsė penkių setų mūšis tarp Camerono Norrie (ATP-12) ir Jiri Lehečkos (ATP-71), kurį sensacingai 6:7(8), 6:3, 3:6, 6:1, 6:4 laimėjo jaunasis čekas.

Praėjusiame sezone visuose keturiuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose jau pirmajame etape kritęs 21-erių tenisininkas apskritai nebuvo laimėjęs nė vieno mačo „Grand Slam“ pirmenybėse, o dabar savo taupyklėje turi jau tris.

Britų teniso žvaigždei penktajame sete buvo suteikiama medicininė pagalba dėl kelio skausmų, tačiau pats C.Norrie teigė, kad pralaimėjimui ši problema įtakos beveik neturėjo.

J.Lehečkos aštuntfinalyje lauks kanadietis Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius