Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08

Penktas kartas nemelavo: Grigoras Dimitrovas triumfavo Brisbeno turnyre

Paskutinį kartą Grigoras Dimitrovas ATP titulą savo rankose laikė 2014 metų birželio mėnesį ir nuo to laiko žaidė dar keturiuose finaluose, tačiau patyrė nesėkmes. Šį kartą 17 pasaulio raketė triumfavo „Brisbane International“ finale ir nugalėjo trečiąjį pagal skirstymą Kei Nishikorį (ATP-5) 6:2, 2:6, 6:3.
Grigoras Dimitrovas
Grigoras Dimitrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2014 metais G.Dimitrovas sezoną pradėjo fantastiškai. Jis iškovojo tris titulus per pirmuosius šešis mėnesius ir tą vasarą buvo pakilęs iki aukščiausios savo karjeroje – aštuntosios vietos ATP pasaulio reitinge.

Tačiau po to bulgaro reitingas pradėjo kristi, o tais pačiais metais jis patyrė nesėkmę ir Stokholmo turnyro finale. 2015-aisiais G.Dimitrovas nepasiekė nė vieno finalo, o praėjusį sezoną pralaimėjo visus tris mačus dėl titulo: Pekine, Stambule bei Sidnėjuje.

G.Dimitrovas taip pat pirmą kartą savo karjeroje nugalėjo K.Nishikorį. Bulgaras prieš tai japonui buvo pralaimėjęs visus keturis kartus.

Į finalą patekęs K.Nishikoris sumažino persvarą nuo ketvirtoje vietoje ATP reitinge esančio Stano Wawrinkos iki 145 taškų. Tuo tarpu nuo trečiosios vietos jį skiria 280 taškų.

Finaliniame „Brisbane International“ mače G.Dimitrovas laimėjo 79 proc. savo pirmųjų padavimų ir atliko 7 neliečiamus padavimus. Jis palaužė keturias varžovo kirčių serijas.

Pakeliui link titulo „Mažasis Fedas“ nugalėjo net 3 pirmojo ATP dešimtuko tenisininkus: K.Nishikorį, Milošą Raoničių (ATP-3) ir Dominicą Thiemą (ATP-8).

G.Dimitrovui už pergalę „Brisbane International“ finale atiteks 250 ATP reitingo taškų bei 77 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius