Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 30

Pirmasis C.Alcarazo prisistatymas Kinijoje – iškovota pergalė turnyre Pekine

Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas (ATP-2) pirmą kartą karjeroje vieši tolimojoje Kinijoje, kur jau startavo ATP 500 kategorijos pirmenybės „China Open“.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pekine vykstančiame turnyre sugūžėjo visos ryškiausios teniso pasaulio žvaigždės išskyrus Novaką Džokovičių (ATP-1), o pagrindiniu favoritu tapti čempionu ir vėl yra laikomas Carlosas Alcarazas.

Dėl pasaulinės pandemijos pastaruosius tris metus turnyrai Kinijoje nevyko, tad antrajai pasaulio raketei tai yra pirmoji tokia patirtis karjeroje.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų rate 20-metis tenisininkas užtikrintai 6:4, 6:3 nukovė vokietį Yannicką Hanfmaną (ATP-53) ir aštuntfinalyje kausis su metais vyresniu Lorenzo Musetti (ATP-18) iš Iltaijos.

„Pagaliau atvykti į Kiniją ir parodyti šios šalies žmonėms savo tenisą laukiau jau labai ilgai, tad dabar tikiuosi čia atvykti kiekvienais metais ir pradėti kurti naują savo karjeros skyrių“, – pasakojo Alcarazas.

Šiame sezone ispanas nėra nė sykio pralaimėjęs pirmajame turnyro etape (14-0) ir iš viso yra iškovojęs net 59 pergales – daugiausiai tarp visų tenisininkų. Maža to, „Carlitos“ yra nepralenkiamas ir pagal titulus (6) bei finalus (8).

Ryškiai suspindėti Pekine pretenduoja ir kitas ATP turo supertalentas Holgeris Rune (ATP-4). Pastaruoju metu danas buvo patyręs net septynias nesėkmes paeiliui, bet šią košmarišką seriją nutraukė rezultatu 6:4, 6:4 įveikdamas Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-15).

Visgi vienam iš favoritų sugrįžimas į Kiniją nebuvo toks sklandus - ketvirtą skirstymą pirmenybėse turėjęs Stefanos Tsitsipas (ATP-5) pralaimėjo Nicolasui Jarry (ATP-23) rezultatu 4:6, 4:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius