Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Pirmasis titulas – būnant 33-ejų: Vokietijos tenisininkas triumfavo Miunchene

Vokietijos tenisininko Jano-Lennardo Struffo (ATP-28) pirmojo ATP titulo laukimas galiausiai buvo nutrauktas Miunchene įvykusiame ATP 250 serijos turnyre „BMW Open“.
Janas-Lennardas Struffas
Janas-Lennardas Struffas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale patyręs 33-ejų tenisininkas rezultatu 7:5, 6:3 įveikė Taylorą Fritzą (ATP-15) bei pagaliau laimėjo pirmąjį ATP trofėjų savo karjeroje.

Iki pirmenybių gimtinėje vokietis ATP ture buvo pralaimėjęs visus tris žaistus finalus – 2021 metais Miunchene bei 2023 m. Madride ir Štutgarte.

Visgi didelių įtampos požymių sekmadienio popietę Miunchene neparodęs J-L.Struffas užtikrintai įveikė aukščiau ATP reitinge esantį amerikietį ir galiausiai nutraukė titulų badą.

„Jausmas tiesiog neįtikėtinas, o dar įspūdingiau tai padaryti gimtinėje. Šios akimirkos laukiau taip ilgai, man jau 33-eji ir ATP ture esu daugybę metų“, – sunkiai žodžius po pergalės rinko čempionas.

Vokietijos teniso atstovas (33 metai ir 11 mėnesių) tapo trečiu vyriausiu tenisininku per visą šio sporto istoriją, iškovojusiu savo pirmąjį ATP titulą. Įspūdingesniais pasiekimais gali pasigirti tik Viktoras Estrella Burgosas (34 metai ir 6 mėnesiai) bei Paolo Lorenzi (34 metai ir 7 mėnesiai).

88 tūkstančius eurų ir 250 ATP reitingo taškų užsidirbęs J-L.Struffas pirmadienį ATP reitinge pakils į 24-tą poziciją ir bus tik per tris laiptelius nuo pakartoto asmeninio rekordo. Dabar vokiečio lauks Madrido „Masters“ pirmenybės, kuriose praėjusiais metais jis nužygiavo iki didžiojo finalo.

T.Fritzui, kuris per savo karjerą lieka neiškovojęs ATP titulo ant grunto, atiteks 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 51 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius