Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 07

Pagirtinai kovojęs L.Grigelis nusileido buvusiam šimtuko žaidėjui

Šiaulių teniso akademijoje baigėsi Lietuvos ir Portugalijos rinktinių akistata Daviso taurės Europos ir Afrikos zonos I grupės turnyre. Antrąją dvikovos dieną prasitęsė portugalų dominavimas – svečiai iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų ir triumfavo 4:0.
Laurynas Grigelis - Frederico Silva
Laurynas Grigelis / Organizatorių nuotr.

Kiek anksčiau laimėję dvejetų susitikimą ir užsitikrinę pergalę bendroje penkių mačų kovoje, portugalai nusprendė patausoti komandos lyderį Joao Sousą (ATP-65) ir į kovą prieš Lauryną Grigelį (ATP-497) metė jo brolį Pedro (ATP-110).

L.Grigelis prieš buvusį pirmojo ATP reitingo šimtuko žaidėją kovojo pagirtinai, bet vis tiek turėjo pripažinti jo pranašumą – 6:7(5), 7:5, 3:10.

Tai – jau ketvirtoji lietuvių nesėkmė prieš portugalus. Pirmajame penktadienio mače L.Grigelis pirmavo po pirmojo seto, bet galiausiai suklupo prieš F.Silvą (ATP-190) – 7:6(6) 3:6 0:6.

Antrajame mače J.Sousa įtikinamai 6:1 6:3 įveikė Julių Tverijoną (ATP-791), o šeštadienio popietę vykusiame dvejetų susitikime Joao ir Pedro Sousos 6:3, 6:1 nugalėjo L.Grigelį ir Luką Mugevičių.

Kol kas arčiausiai pergalės buvęs L.Grigelis prieš P.Sousą laimėjo jau pirmuosius portugalo padavimus, bet pranašumo išsaugoti nesugebėjo ir pralaimėjo antrąjį geimą paduodamas pats.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis – Frederico Silva

Per likusį seto laiką abu tenisininkai neišnaudojo po dviejų susikurtų break pointų, o tie-breake stipresnis buvo P.Sousa – jis atitrūko 6-3, o galiausiai išnaudojo set pointą trečiuoju bandymu ir triumfavo 7-5.

Antrajame sete jau portugalas turėjo pranašumą po to, kai laimėjo pirmuosius L.Grigelio padavimus ir pabėgo 2:0, bet lietuvis atsitiesė ir išlygino santykį 3:3.

Atrodė, kad ir šiame geime prireiks tie-breako, bet L.Grigelis buvo nusiteikęs kitaip – prispaudęs varžovą prie sienos 12-ajame geime lietuvis išnaudojo vieną iš trijų set pointų ir nukėlė mačą į trečiąjį setą, kuriame žaidžiama iki 10 taškų.

Deja, jame L.Grigeliui aštrumo jau pritrūko – užtikrintai pranašumą krovęsis P.Sousa laimėjo vos per 11 minučių. Iš viso mačas užtruko 1 valandą ir 29 minutes.

P.Sousa šiuo metu ATP reitinge užima 110-ąją vietą, bet praeityje portugalas buvo pakilęs ir iki pirmojo šimtuko, kai užėmė 99-ąją vietą.

Pralaimėjusi šį mačą Lietuvos rinktinė iškrito į antrąją Daviso taurės varžybų grupę. Artimiausias mačas lietuvių laukia šį rugsėjį, o varžovas ir susitikimo vieta paaiškės kovo viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius