Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 24

Praėjus dešimtmečiui nuo pirmojo finalo, Feliciano Lopezas triumfavo Šveicarijoje

Feliciano Lopezas tapo Šveicarijoje vykusio „J. Safara Sarasin Swiss Open“ turnyro čempionu. Sekmadienį, praėjus lygiai dešimčiai metų nuo pralaimėto finalo prieš Richardą Gasquet, 21-ą vietą ATP reitinge užimantis Ispanijos tenisinininkas per 77-ias minutes 6:4, 7:5 nugalėjo 95-ąją pasaulio raketę iš Olandijos Robiną Haase.
Feliciano Lopezas
Feliciano Lopezas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmame sete rezultatui esant 2:2, F.Lopezas „sausai“ laimėjo du geimus iš eilės, kurie jam garantavo pergalę pirmoje dalyje. Antrame sete R.Haase išsiveržė į priekį 3:0, tačiau 34-erių metų ispanas išlygino rezultatą, ir vienuoliktame geime varžovui sudavė lemiamą smūgį.

Už pergalę F.Lopezui atiteko 250 ATP reitingo taškų ir daugiau nei 82 tūkst. eurų piniginė premija. Jo varžovas tenkinosi 43 tūkst. eurų ir 150 taškų.

21-oji pasaulio raketė „J. Safara Sarasin Swiss Open“ turnyro finale žaidė antrą kartą. Šįkart jis šį etapą pasiekė po lygiai dešimties metų pertraukos. 2006-aisiais F.Lopezą finale sustabdė prancūzas R.Gasquet.

Apskritai F.Lopezas ATP serijos turnyro finale žaidė 15-ą sykį ir iškovojo penktą titulą, kuris jam kitą savaitę padės pakilti į 18-ą vietą ATP reitinge.

Pasaulio reitinge kaip reikiant šoktelės ir R.Haase, žaidęs penktajame savo finale. 29-erių metų olandas iš 95-os pozicijos turėtų pakilti į maždaug 75-ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius