Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26

Prieš pajėgiausios sudėties Portugalijos rinktinę lietuviai kausis be R.Berankio

Lietuvos teniso rinktinė kovo 6-7 dienomis Šiauliuose vyksiančiame Daviso taurės mače prieš Portugalijos komandą žais neturėdama savo pagrindinio ginklo. Ričardui Berankiui (ATP-62) nutarus praleisti susitikimą su portugalais, rinktinės lyderio atsakomybė kris ant Lauryno Grigelio (ATP-475) pečių. 
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius į komandos sudėtį taip pat įtraukė Julių Tverijoną (ATP-784), po sunkios traumos į kortus grįžtantį Luką Mugevičių bei jaunuosius Vilių Gaubą (ITF U18 613) ir Ainių Sabaliauską (ITF U18 624). Penkiolikmečiui V.Gaubui tai bus debiutas Lietuvos vyrų teniso rinktinėje. Į Lietuvos rinktinės stovyklą R.Mugevičius taip pat pakvietė ir šešiolikmetį Pijų Vaitiekūną (ITF U18 625).

R.Berankis Daviso taurės susitikimą Šiauliuose iškeitė į turnyrus už Atlanto. Kovo 2-8 dienomis jis varžysis „Abierto GNP Seguros“ turnyre Meksikoje, o po to dalyvaus kovo 9-22 dienomis vyksiančiame prestižiniame Indian Velso turnyre.

Portugalijos komandos strategijas Rui Machado prieš lietuvius išrikiuos savo pajėgiausius tenisininkus. Komandos sudėtyje yra Joao Sousa (ATP-68), Pedro Sousa (ATP-108), Joao Dominguesas (ATP-150) ir Frederico Silva (ATP-190).

„Galiu tik pakartoti tiesą, kuri yra akivaizdi žvelgiant į žaidėjų reitingus. Portugalai yra akivaizdūs šio susitikimo favoritai, o mūsų tenisininkams dvikovos su jais bus puiki proga semti patirtį. Kartu labai noriu pakviesti į Šiaulius visus mūsų rinktinės sirgalius. Galiu jiems pažadėti, kad atiduosime visas jėgas“, – sako R.Mugevičius.

Lietuvos ir Portugalijos teniso rinktinių keliai buvo susikirtę 2013 m. Lisabonoje vykusiame susitikime portugalai iškovojo pergalę 5:0.

Daviso taurės mačas tarp Lietuvos ir Portugalijos rinktinių kovo 6-7 d. vyks Šiaulių teniso akademijoje. Penktadienį (pradžia – 16 val.) bus žaidžiami du vienetų susitikimai, o šeštadienį (pradžia – 12 val.) – dvejetų akistata ir dar du vienetų mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius