Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 16

R.Berankis – apie naująjį kortą Vilniuje ir apgaulingą varžovą: „Nebus lengva“

Geriausias visų laikų Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-120) vėl ves rinktinę į priekį Daviso taurėje. Tik šįkart jo pašonėje nebus ilgamečio partnerio Lauryno Grigelio, pernai baigusio profesionalo karjerą, o šiemet prieš kovą su Egiptu dar patyrusio ir traumą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

32-ejų R.Berankiui kompaniją palaikys jaunieji šalies teniso talentai – 18-metis Edas Butvilas (ATP-1576), 17-metis Vilius Gaubas (ATP-709), 19-metis Ainius Sabaliauskas (ATP-1783) ir 25-erių Tadas Babelis (ATP-1240).

Daviso taurės antrojoje pasaulio grupėje lietuviai savaitgalį namie varžysis su Egipto tenisininkais.

„Esu tikrai patenkintas darbu. Ruošiamės maksimaliai, kiek galėjome. Sąlygos – idealios, tiesiog puikios. Manau, visa komanda yra puikiai pasiruošusi. Liko dabar tai perkelti į aikštelę“, – šią savaitę Vilniuje vykusį pasiruošimą kovai įvertino R.Berankis.

Lietuvos teniso lyderis iš arčiau susipažino ir su naujuoju „SEB Arenos“ kortu, kuriame vyks ne tik artėjantis Daviso taurės mūšis, bet ir pirmą sykį mūsų šalyje „Challenger“ serijos turnyras spalio viduryje.

„Naujoji danga – lėta. Tikrai lėta, palyginus su daugeliu kitų. Esu sakęs, kad man patinka greitos dangos, bet žiūrint į paskutinių kelerių metų mano rezultatus ant lėtesnių dangų, ypač salėse, jie būna netgi geresni“, – kalbėjo R.Berankis.

Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuvos teniso rinktinė – T.Babelis, V.Gaubas, Š.Kulnys, R.Berankis, E.Butvilas ir A.Sabaliauskas
Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuvos teniso rinktinė – T.Babelis, V.Gaubas, Š.Kulnys, R.Berankis, E.Butvilas ir A.Sabaliauskas

Verta pažymėti, kad tai bus jau ketvirtasis Lietuvos ir Egipto tenisininkų pasimatymas Daviso taurėje ir kol kas nė vienas iš jų nesibaigė mūsiškių pergale (1997 m. Egiptas laimėjo 3:2, 2005 m. – 2:1, 2007 m. – 2:1).

Suprasti akimirksniu: Egipto teniso rinktinė

  • Mohamedas Safwatas (ATP-658)
  • Amras Elsayedas (ATP-968)
  • Karimas-Mohamedas Maamounas (ATP-972)
  • Machaelis Bassemas Sobhy (ATP-1561)
  • Farisas Zakaryia (ATP-1604)

Vertinant tik reitingus, varžovai neatrodo itin grėsmingai, tačiau R.Berankis įspėja, kad skaičiai – apgaulingi. Tas pats M.Safwatas prieš dvejus metus pasaulyje buvo pakilęs iki 130-ojo laiptelio.

„Pažįstu tik pirmąjį jų numerį. Kitų nesu matęs žaidžiančių. Matėme šiek tiek šią savaitę, įsivertinome. Nebus lengvi mačai. Jie niekada nebūna lengvi, kaip žinome, sporte. Egiptiečių reitingai tikrai apgaulingi, nereikia jais tikėti. Varžovus vertinu labai atsakingai“, – pabrėžė Lietuvos teniso rinktinės lyderis.

„Labai svarbus dalykas bus palaikymas. Ypač Daviso taurėje, kur atstovaujame savo šaliai. Sirgaliai prideda daug jėgų, todėl labai laukiame palaikymo“, – tautiečius į areną kvietė R.Berankis.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Amras Elsayedas
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Amras Elsayedas

Jam pačiam antroji sezono pusė kol kas klostėsi sunkiai. Po ilgos pertraukos iš pirmojo ATP šimtuko iškritęs lietuvis turėjo kautis „US Open“ atrankoje, kurios įveikti nepavyko.

Apie likusius sezono planus R.Berankis garsiai kalbėti nenorėjo, tačiau vienas iš tikslų turėtų būti sugrįžimas į pirmąjį reitingo šimtuką, kas garantuotų vietą kitų metų „Australian Open“ pagrindinėse varžybose.

Tam geriausias Lietuvos tenisininkas po Daviso taurės leisis į taškų medžioklę Tel Avive („ATP 250“ turnyre), Kazachstane („ATP 500“) ir Florencijoje („ATP 250“), kol vėl grįš į Vilnių, kur pirmą sykį istorijoje bus surengtas „Challenger“ turnyras mūsų šalyje.

„Tikslai – geri (juokiasi). Jūs mane puikiai pažįstate. Nekalbu apie tikslus, noriu kuo geriau pasirodyti“, – šyptelėjo R.Berankis.

Antroji raketė – E.Butvilas

Pirmasis į centrinį „SEB Arenos“ kortą rytoj žengs ne R.Berankis, o E.Butvilas. Taip lėmė penktadienį Valstybės pažinimo centre sostinėje ištraukti Daviso taurės burtai.

Antroji Lietuvos rinktinės raketė susitiks su Egipto lyderiu M.Safwatu.

Sauliaus Čirbos nuotr./Edas Butvilas ir Mohamedas Safwatas
Sauliaus Čirbos nuotr./Edas Butvilas ir Mohamedas Safwatas

„Nėra labai svarbu. Gal šiek tiek geriau būti pirmam, nes galima tiksliai susidėlioti apšilimo laiką, valgį ir pasiruošimą. Antras šito tiksliai jau nežino“, – teigė 18-metis E.Butvilas, Vimbldono ir „Roland Garros“ jaunių dvejetų čempionas.

„Tenisas tikrai skiriasi, nes Daviso taurėje žaidi už Lietuvą ir stengiesi dar labiau. Jaudulio irgi šiek tiek daugiau, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – šyptelėjo E.Butvilas.

Iš karto po jo į kortą žengs R.Berankis ir antroji Egipto raketė Amras Elsayedas.

Rugsėjo 17–18 dienomis „SEB arenoje“ Vilniuje iš viso bus sužaisti penki susitikimai – 4 vienetų ir 1 dvejetų. Naujasis Lietuvos rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys į dvejetų kovą deleguos R.Berankį ir E.Butvilą, tiesa, šį savo pasirinkimą jis galės pakeisti.

Sauliaus Čirbos nuotr./Egipto teniso rinktinė
Sauliaus Čirbos nuotr./Egipto teniso rinktinė

„Manau, kad esame geros sportinės formos. Ruošėmės šiam mačui žaisdami turnyruose Egipte ir čia, Lietuvoje, kelias paskutines dienas. Laukiame aukšto lygio teniso“, – teigė Egipto lyderis M.Safwatas.

„Iki šiol nežinojome, kas bus antrasis lietuvių žaidėjas. Dabar galėsime ruoštis. Jūs turite gerą komandą ir gerų tenisininkų, – gyrė lietuvius M.Safwatas. – Žinoma, žaidimas namuose yra didelis pranašumas. Tikiuosi, atmosfera bus puiki ir laimės geresnė komanda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius