Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 30

R.Federeris apie dvikovą su Vimbldono stebuklu: tai įsimintiniausias mano mačas

Per visą savo karjerą Vimbldone Rogeris Federeris sužaidė 91-ą mačą, tačiau šveicaras pripažino, kad antrojo etapo dvikova su 772-ąja pasaulio rakete Marcusu Willisu jam greičiausiai buvo pati įsimintiniausia.
Marcuso Williso pasaka Vimbldone baigėsi kova su Rogeriu Federeriu
Marcuso Williso pasaka Vimbldone baigėsi kova su Rogeriu Federeriu / „Scanpix“ nuotr.

M.Willisas užkariavo laikraščių antraštes, kai Vimbldone transformavosi iš trenerio į 54-ąją pasaulio raketę nugalėjusį tenisininką. Vis dėlto 25-erių metų brito pasaka truko neilgai, nes jau antrame etape jam kelią pastojo legendinis R.Federeris. Nors Šveicarijos tenisininkas beveik kiekviename turnyre yra sirgalių numylėtinis, trečiadienį jis atsidūrė neįprastoje pozicijoje.

„Tiesą sakant, tikėjausi kažko panašaus. Jį turėjo palaikyti žmonės, o korte jo laukė giesmės. Aš buvau tam pasiruošęs. Man netgi patiko“, – patikino trečioji pasaulio raketė.

„Manau, kad jis žaidė tikrai gerai. Prieš dvikovą nusiteikiau, jog teks kautis su pirmo ATP penkiasdešimtuko tenisininku, nes jis šiuo metu žaidžia būtent taip.“

Dažniausiai stoiškas R.Federeris po įspūdingų M.Williso smūgių ir sirgalių skanduočių retkarčiais netgi nusišypsodavo. Pora po paskutinio taško prie tinklo apsikeitė keliais šiltais žodžiais, o juos iš korto išlydėjo griausmingos ovacijos.

„Tai buvo jo akimirka. Norėjau, kad Marcusas gerai praleistų laiką, – pasakojo 34-erių metų šveicaras. – Prisimenu daugelį dvikovų centriniame Vimbldono korte, tačiau ši tikrai yra išskirtinė, nes tai yra įspūdinga istorija ir, manau, kad man daugiau neteks žaisti prieš vyruką, kuris reitinge užima 772-ą vietą. Man ši akistata labai patiko.“

Jau daugelį metų ragaujantis profesionalo duonos R.Federeris patikino, kad didele jo sėkmės dalimi tapo treniruotės. M.Willisui norint visam laikui sugrįžti į ATP turą, trečioji pasaulio raketė 25-erių metų britą paskatino nevargti krūvoje turnyrų ir kuo daugiau laiko skirti treniruotėms.

„Visiems panašaus reitingo tenisininkams labai svarbu nusistatyti tikslus – trumpalaikius ir ilgalaikius. Turi žinoti, kiek turnyrų dalyvausi. Manau, kad žaidėjai dažnai pamiršta, kokios svarbios yra treniruotės. Gali žaisti mačus kiekvieną savaitę, tačiau taip nepatobulėsi, – svarstė geriausiu visų laikų tenisininku tituluojamas šveicaras. – Reikia ir atostogų. Kūnui, kaip ir protui, būtinas poilsis. Klausyk patarimų, nulenk galvą žemyn, sunkiai dirbk ir mėgaukis tuo, kol gali, nes viskas labai greitai baigiasi.“

VIDEO: Gražus Marcuso Williso taškas prieš Rogerį Federerį

Savo ruožtu pats M.Willisas po nesėkmės ne tik per daug nesisielojo, bet ir buvo linksmai nusiteikęs. 772-ą vietą ATP reitinge užimantis Didžiosios Britanijos tenisininkas paskelbė, kad kova antrame Vimbldono etape su pačiu R.Federeriu buvo „netradicinis trečiadienis“.

„Noriu būti čia. Tai vieta, kurioje noriu žaisti tenisą. Manau, kad esu pakankamai geras,“ – pareiškė didžiausiu Vimbldono stebuklu tapęs M.Willisas, kuris pirmame etape nugalėjo geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius