Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 04

Rekordininkas N.Džokovičius užbaigė Peru tenisininko pasaką Paryžiuje

Serbijos teniso žvaigždė Novakas Džokovičius (ATP-3) surengė vieną geriausių asmeninių pasirodymų šiose „Roland Garros“ pirmenybėse ir užtikrintai žengė į ketvirtfinalio etapą.
Juanas Pablo Varillas ir Novakas Džokovičius
Juanas Pablo Varillas ir Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji planetos raketė sekmadienio popietę per 1 valandą ir 57 minutes rezultatu 6:3, 6:2, 6:2 nukovė vieną iš turnyro atradimų Juaną Pablo Varillas (ATP-94) iš Peru.

Serbijos teniso titanas „Roland Garros“ ketvirtfinalį pasiekė jau 17-tąjį kartą karjeroje, o tai yra absoliutus turnyro rekordas. Įdomu tai, kad pagal šį rodiklį dabar atsilieka net ir pats grunto karalius Rafaelis Nadalis, savo sąskaitoje turintis 16 ketvirtfinalių. Tiesa, skaičiuojant titulus ispanas yra nepralenkiamas – 14 prieš 2.

Jei N.Džokovičiui per ateinančią savaitę visgi pavyktų tapti čempionu Prancūzijos sostinėje, pagal „Didžiojo kirčio“ trofėjus jis aplenktų Rafą bei sugrįžtų į pirmą ATP reitingo poziciją.

Po pergalės 36-erių tenisininkas tikino, kad tai buvo kol kas geriausias jo pasirodymas pirmenybėse. Ketvirtfinalyje serbo lauks Karenas Chačanovas (ATP-11). Rusas 1:6, 6:4, 7:6(7), 6:1 nugalėjo italą Lorenzo Sonego (ATP-48).

Atskiro paminėjimo vertas ir J.P.Varillas žygis, kuris 27-erių tenisininkui turėtų įsiminti dar ilgam. Iki šio turnyro Peru atstovas nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės pagrindiniuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose, tačiau dabar savo sąskaitoje turi jau tris.

Visi trys laimėjimai Paryžiuje buvo pasiekti po penkių setų kovos, o įveikti tokie varžovai kaip Junchengas Shangas (ATP-200), Roberto Bautista-Agutas (ATP-24) bei Hubertas Hurkačas (ATP-14).

Paskutinį kartą „Roland Garros“ aštuntfinalį tenisininkas iš Peru buvo pasiekęs dar 1994 metais – tai padarė Jaime Yzaga. Jo tautiečiui už patekimą į varžybų aštuntfinalį atiteks net 240 tūkstančių eurų ir 180 ATP reitingo taškų, kurie padės aplenkti daugiau nei 30 varžovų reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius