Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 14

Ričardas Berankis nugalėjo favoritą ir pateko į ATP 500 turnyrą Vokietijoje

Ričardas Berankis pateikė staigmeną, rezultatu 6:3, 6:3 užtikrintai nugalėjo 52-ą vietą pasaulio reitinge užimantį kanadietį Vašeką Pospišilą ir pateko į Vokietijoje vykstančio ATP 500 serijos „Gerry Weber Open“ turnyro pagrindines varžybas. Prieš šią dvikovą V.Pospišilas buvo laikomas akivaizdžiu favoritu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Prancūzijos teniso federacijos nuotr.

Tai buvo ketvirta abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir antra R.Berankio pergalė. Įdomu, kad abi pergales lietuvis prieš kanadietį iškovojo žaisdamas ant žolės. Abiem po 24-erius metus.

R.Berankis sėkmingai pradėjo susitikimą, iškart laimėjo oponento padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 2:0. Tačiau netrukus V.Pospišilas išlygino rezultatą – 3:3. Įpusėjus setui R.Berankis įjungė dar aukštesnę pavarą ir laimėjo visus tris likusius geimus.   

„Scanpix“ nuotr./Vašekas Pospišilas
„Scanpix“ nuotr./Vašekas Pospišilas

Antro seto pradžioje R.Berankis dar kartą laimėjo V.Pospišilo padavimų seriją, išsiveržė į priekį 3:0. Geriausias Lietuvos tenisininkas išsaugojo pranašumą iki pat pabaigos. 

Už pergalę tenisininkui atiteko 20 reitingo taškų ir 11-os tūkstančių eurų premija. 

Ištraukus pagrindinių varžybų burtus paaiškėjo, kad kvalifikaciją įveikę sportininkai pirmame rate susitiks su vokiečiu Alexanderiu Zverevu (ATP 84), arba ispanu Tommy Robredo (ATP 20). Kiti du atranką įveikę žaidėjai susitiks vienas su kitu.

Į pagrindines varžybas iškopė Alejandras Falla. 102-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Kolumbijos tenisininkas 6:3, 6:1 nugalėjo Timą Puetzą (ATP 200). A.Falla praėjusiais metais žaidė šio turnyro finale ir nusileido Rogeriui Federeriui. Šveicaras šiemet gins čempiono titulą.

Dar du žaidėjai, kurie pateks į pagrindines varžybas paaiškės po Lukaso Lacko ir Jurgeno Melzerio mačo, bei Jarkko Niemineno ir Tatsuma Ito akistatos. 

„Gerry Weber Open“ turnyro pagrindinėse varžybose dalyvaus latvis Ernestas Gulbis, austras Dominicas Thiemas, prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga, prancūzas Gaelis Monfilsas. Žais ir trys pirmo dešimtuko tenisininkai – R.Federeris, japonas Kei Nishikoris, čekas Tomašas Berdychas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius