Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 25

Ričardas Berankis pirmą kartą pateko į antrąjį „Didžiojo kirčio“ dvejetų turnyro etapą

Geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio ir Čekijos atstovo Lukašo Rosolo duetas pirmame „Roland Garros“ dvejetų turnyro mače nugalėjo Marcelo Demolinerio ir Marino Draganjos komandą. Lietuvis su čeku pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau sugebėjo atsitiesti ir dvikovą baigė pergale rezultatu 6:7 (3:7), 7:6 (11:9), 6:4.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Lietuvio ir čeko komanda jau užsitikrino 90 ATP dvejetų reitingo taškų 19 tūkst. eurų piniginę premiją.

Pirmame sete abu duetai pralaimėjo po vieną savo padavimų seriją, todėl buvo žaidžiamas „tiebreak'as“. Jame R.Berankis ir L.Rosolas nesugebėjo užtikrintai sužaisti savo padavimų, todėl pirmąjį setą pralaimėjo.

Antrame sete buvo laimėtos visos padavimų serijos, todėl nugalėtojas ir vėl buvo sprendžiamas pratęsime. Jame Lietuvis su čeku balansavo ties prarajos riba, nes varžovai du sykius buvo per tašką nuo pergalės visame mače. Tačiau mūsų tautiečio duetas sugebėjo atsilaikyti bei šventė pergalę.

Trečiojo seto trečiame geime R.Berankis ir L.Rosolas palaužė varžovų padavimų seriją tai jiems leido sėkmingai nužygiuoti iki pergalės šiame itin sunkiame ir daug jėgų pareikalavusiame mače.

Šiame mače R.Berankio ir L.Rosolo duetas padarė tik tris neišprovokuotas klaidas ir laimėjo 65-is proc. savo pirmųjų bei 63-is proc. savo antrųjų padavimų.

Kitame „Roland Garros“ dvejetų turnyro etape lietuvio ir čeko duetas susitiks su Treato Huey ir Maxo Mirnyi tandemu. Jie po atkaklios kovos nugalėjo italus Fabio Fogninį ir Andreasą Seppį rezultatu 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:1.

Šį sezoną R.Berankis sužaidė vos šešis dvejetų mačus, o tai buvo vos trečioji lietuvio dvejetų dvikova ant grunto dangos. Praėjusią savaitę jis su Andrejumi Kuznecovu rungtyniavo Ženevoje, tačiau pralaimėjo jau sekančiame varžybų susitikime.

Primename, jog antrame „Dižiojo kirčio“ dvejetų turnyro etape R.Berankis dar niekad nėra žaidęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius