-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 13

Rogeris Federeris – apie šeimą, meilę tenisui bei sportinės formos palaikymą

Vienas geriausių tenisininkų istorijoje Rogeris Federeris nusipelno pagarbos ne tik už savo įgimtą talentą, bet ir už tai, kaip jis rūpinasi savo kūnu. Šveicaras aukščiausiame lygyje rungtyniauja jau metų metus, o triumfavęs „Australian Open“ pirmenybėse portalui „Tennismash“ papasakojo apie sveikatą, sportinės formos palaikymą bei psichologinės būsenos gerinimą.
Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu
Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris praėjusiais metais savo sezoną baigė jau po Vimbldono, tačiau šiemet sugrįžo su trenksmu. Pusmetį nežaidęs maestro sugebėjo triumfuoti „Australian Open“ pirmenybėse.

„Privalai mylėti šį žaidimą, nes priešingu atveju bus labai sunku. Manau, kad meilė tenisui man ir padėjo. Giliai širdyje žinau, kodėl rungtyniauju, o tai yra labai svarbu.

„Didžiojo kirčio“ turnyruose yra labai sunku. Tai reiškia, kad savo karjeroje nuveikiau nemažai. Visuomet žaidžiau pilną tvarkaraštį, kuris prasideda sausį ir baigiasi lapkričio mėnesį. Ir toliau ketinu daug žaisti, tačiau klausysiuosi savo kūno. Reikia išlikti protingu dėl krūvio.

Dėl šios priežasties aš visuomet pasirūpinu poilsiu. Švenčiu svarbiausias šventes bei keliauju atostogų. Galbūt būna sudėtinga keliuose mačuose sugrįžus, tačiau vėliau pajauti, kad ilsėtis vertėjo.

Tiesa, nėra lengva namuose treniruotis ir stebėti kitus tenisininkus laimint turnyrus. Treniruotėse taškų nepelnai.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo „Australian Open“ čempionu

Nuolat reikia rūpintis savo kūnu, o kiekvienas tenisininkas turi savo slaptą būdą jį prižiūrėti. Kai kuriems tiesiog nepasiseka ir traumos juos pradeda kamuoti jau pačioje karjeros pradžioje. Manau, kad profesionalu reikia tapti kuo greičiau.

Visuomet daug sportuoju ir valgau sveikai. Man nereikia labai prižiūrėti savo maisto, nes man tai natūralu.

Šiais laikais treniruotėse labai svarbu yra sportuoti protingai. Mažiau yra daugiau, bet taisyklingai. Galbūt tik jaunystėje yra naudinga valandų valandas praleisti kortuose ar treniruoklių salėje.

Labai džiaugiuosi, kad mano karjera tęsiasi. Esu laimingas, kad manęs pasižiūrėti atvyksta mano vaikai. Šeima labai prisideda prie sėkmingo mano pasirodymo kortuose. Puikiai sutariame su žmona, o dėl savo karjeros trukmės dar nesu tikras.“

R.Federeris į aikštę turėtų grįžti šio mėnesio pabaigoje prasidėsiančiame „ATP 500“ serijos turnyre Dubajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius