Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

„Roland Garros“ susirungs geriausi pasaulio tenisininkai: tarp jų – ir R.Berankis

Šį sekmadienį, gegužės 28 dieną, „Roland Garros“ kortuose Paryžiuje startuoja pirmosios „Didžiojo kirčio“ turnyro kovos. Tarp atkakliai raketėmis mosuojančių sportininkų – ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-216), kuris sieks pagerinti geriausią karjeros rezultatą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Twitter“ nuotr.

Jau 127-asis Prancūzijos atvirasis teniso čempionatas (angl. French Open) yra vienas iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų, kuriame kasmet varžosi geriausi planetos vienetų bei dvejetų tenisininkai ir tenisininkės.

Ilgametes tradicijas turinčiame turnyre šiemet netrūksta jaudulio ir stulbinančių naujienų. Iš kovos dėl titulo pasitraukė net 14 kartų ant „Roland Garros“ grunto trofėjų laimėjęs Rafaelis Nadalis (ATP-15), kuris teniso gerbėjams pranešė apie artėjančią karjeros pabaigą. Rodos, kad dėl tokio ispano sprendimo serbas Novakas Džokovičius (ATP-3) tikrai neliūdi – 22 kartus „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs tenisininkas bandys įsirašyti į istoriją ir laimėti dar vieną.

Moterų vienetų grupėje intrigos taip pat netrūks. Dukart „Roland Garros“ vienetų varžybų čempionė ir dabartinė pirmoji pasaulio raketė lenkė Iga Świątek sieks įveikti kazachstanietę Jeleną Rybakiną (ATP-4) ir baltarusę Aryną Sabalenką, kuri šiuo metu rikiuojasi antroje reitingo vietoje.

R.Berankio varžovas – jau aiškus

Ant grunto „Roland Garros“ kortuose Paryžiuje žengs ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, kuris šiuo metu ATP reitinge užima 216 vietą. Tai bus dešimtasis jo pasirodymas „Roland Garros“. Sportininkui sėkmingiausi buvo 2021 m., kai pasiekė trečiąjį varžybų etapą.

Didžiojo kirčio turnyre Paryžiuje R. Berankis dalyvavo ir pernai, tačiau dar pirmame pagrindinių varžybų rate patyrė nesėkmę ir pasitraukė iš tolesnės kovos vienetų varžybose. Tąkart lietuvis turėjo pripažinti 27-erių serbo Laslo Djere (ATP-57) pranašumą – visuose trijuose setuose jam nepavyko laimėti priešininko padavimo.

Nors pastaraisiais sezonais Lietuvos teniso rinktinės lyderis buvo įpratęs dalyvauti pagrindinėse atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių varžybose, šįkart R.Berankis turės dalyvauti atrankoje. Paskutinį kartą kvalifikacinius mačus Paryžiuje R.Berankis žaidė dar 2014 metais, o sekmadienį ištraukus kvalifikacijos burtus paaiškėjo, su kuo 33-ejų vilniečiui teks susikauti mače antradienį.

Pirmuoju vilniečio oponentu „Didžiojo kirčio“ turnyre taps italas Raulis Brancaccio (ATP-140), kuris į Paryžių atvyksta pralaimėjęs penkias pastarąsias kovas. Visgi, lietuvio nereikėtų laikyti akivaizdžiu šio mačo favoritu, mat paskutinį kartą ant grunto R. Berankis rungtyniavo kone prieš metus, 2022-ųjų liepos mėnesį.

Tiesiogiai stebėti lietuvio pasirodymus ir šimtus kitų „Roland Garros“ mačų bus galima „Eurosport“ kanalu ir „discovery+“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius