Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 07 28

Rusijos teniso žvaigždė klausė teisėjo Tokijuje: „Kas bus, jei mirsiu?“

Pasaulio teniso reitinge antrąją vietą užimantis Daniilas Medvedevas metė stiprų pareiškimą dėl oro sąlygų per teniso varžybas Tokijuje trečiadienį. Rusas varžybų teisėjo paklausė, ar šis prisiimtų atsakomybę, jei žaidėjas dėl karščio numirtų aikštėje.

Praėjusią savaitę D.Medvedvas buvo vienas pirmųjų, kurie skundėsi karščiu ir drėgme Japonijoje, o paskui sulaukė ir pirmosios pasaulio teniso raketės Novako Džokovičiaus pritarimo.

Trečiadienį D.Medvedevas žaidė su italu Fabio Fognini ir vis strigo rungtynėse. 25 metų rusas paprašė medicininės pertraukėlės aikštėje ir porą sykių išsikvietė trenerį.

Teisėjas Carlosas Ramosas susirūpinęs paklausė D.Medvedevo, ar šis jaučiasi gerai, kai rusas padavinėjo esant rezultatui 3:4 antrajame sete, o pirmąjį buvo laimėjęs.

„Man viskas gerai. Aš galiu baigti mačą, bet galiu ir mirti. Jei mirsiu, ar ITF (Tarptautinė teniso federacija) prisiims atsakomybę?“ – perklausė D.Medvedevas.

ITF taisyklės leidžia 10 minučių pertraukėlę tarp antro ir trečio setų, jei abu žaidėjai sutinka. D.Medvedevas išnaudojo tai, palindęs po šaltu dušu.

„Nuo pat pirmojo seto jaučiausi negerai dėl kvėpavimo. Todėl prašiau gydytojo pagalbos. Jaučiau, kad mano krūtinė tari užblokuota, – pasakojo rusas. – O tada prasidėjo antrasis setas, man akyse pasidarė tamsu. Ir taip po kiekvieno taško, aš nežinojau, ką daryti, kad būtų geriau. Negalėjau gerai kvėpuoti, buvau pasiruošęs kristi ant žemės.“

D.Medvedevas tęsė mačą ir laimėjo 6-2, 3-6, 6-2. Jis teigė, kad vėliau pasijuto geriau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Ispanijos tenisininkė Paula Badosa rungtynių su čeke Marketa Vondrousova nebaigė. Ispanę iš aikštės išvežė vežimėlyje.

Trečiadienį oro temperatūra Tokijuje siekė 32 laipsnius. Tiesa, jutiminė temperatūra Japonijoje būna aukštesnė dėl didelės drėgmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius