-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 04

Trečiadienį – Novako Džokovičiaus sugrįžimas į Madrido kortus

Į „Mutua Madrid Open“ turnyro kortus trečiadienį pagaliau žengs ir pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius. Pirmasis geriausio pasaulio tenisininko turnyras ant grunto Monte Karle apkarto, tačiau šįkart 28-erių metų serbas yra pasiruošęs atpirkti šią negandą. Antrame Madrido „Masters“ varžybų etape N.Džokovičius susikaus su jaunuoju Kroatijos talentu Borna Coričiumi.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Iš viso trečiadienį bus sužaista dvylika mačų, o dėmesio centre turėtų atsidurti Novako Džokovičiaus ir Stano Wawrinkos dvikovos.

2011 metų „Mutua Madrid Open“ čempionas iš Serbijos į „Caja Magica“ teniso aikštyną Madride sugrįžta po dvejų metų pertraukos, kai 2013 metų varžybų antrame etape netikėtai nusileido Grigorui Dimitrovui.

N.Džokovičiui tai bus vos antra dvikova ant grunto šiemet. Prieš kelias savaites vykusio Monte Karlo „Rolex Masters“ turnyro antrame etape pirmoji pasaulio raketė krito prieš tuo metu 55-ą vietą ATP reitinge užėmusį Čekijos tenisininką Jiri Vesely.

Per visą savo karjerą Madride N.Džokovičius yra iškovojęs 16-a pergalių ir patyręs 6-ias nesėkmes. 2007 ir 2009 metais jis pasiekė šio turnyro pusfinalį, o 2011 metais ir triumfavo.

Apskritai šiemet Serbijos tenisininkas yra laimėjęs 28-ias dvikovas, o pralaimėjo vos dvi. Vasario mėnesį N.Džokovičius tapo pirmu tenisininku, ketvirtą kartą per metus laimėjusiu Indian Velso bei Majamio turnyrus, dar žinomus kaip „Saulėtasis dublis“.

28-erių metų serbas Madride yra vienas iš trijų turnyre dar likusių buvusių čempionų. „Mutua Madrid Open“ turnyro titulais pasigirti gali dar R.Nadalis ir A.Murray. Varžybose turėjo dalyvauti ir Rogeris Federeris, tačiau šveicarų “maestro” pasitraukė dėl nugaros traumos.

VIDEO: 2016 Mutua Madrid Open: Wednesday Preview

Beje, N.Džokovičius gegužės 23 dieną pirmosios pasaulio raketės vardą neš jau 200 savaičių.

Tiek geriausias pasaulio tenisininkas, tiek penktoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis Madride šią savaitę tikisi iškovoti rekordinį – 29-ą – „Masters“ serijos titulą. Kol kas abu „Didžiojo ketverto“ atstovai turi po 28-is tokius trofėjus.

N.Džokovičiui trečiadienį iššūkį mesti bandys Borna Coričius. Tai bus pirma tenisininkų tarpusavio dvikova.

Nors jaunasis Kroatijos talentas laikomas akivaizdžiu akistatos autsaideriu, B.Coričius šiemet jau žaidė dviejuose finaluose, įskaitant ir turnyro ant grunto Marakeše.

„Scanpix“ nuotr./Borna Coričius
„Scanpix“ nuotr./Borna Coričius

Pirmame „Mutua Madrid Open“ turnyro etape 19-os metų tenisininkas demonstravo įspūdingą formą ir vos daugiau nei per valandą 6:3, 6:3 sutriuškino praeitą savaitę Estorile triumfavusį Nicolasą Almagro.

Šiemet B.Coričius yra iškovojęs 14-a pergalių ir patyręs 12-a nesėkmių. Kroatijos tenisininkas Madrido „Masters“ turnyre dalyvauja pirmą kartą, tačiau pastaruoju metu demonstruojama forma kelią nuostabą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Trečiame „Caja Magica“ aikštyno korte 14.30 Lietuvos laiku turėtų vykti dar viena intriguojanti dvikova – Stanas Wawrinka bandys nugalėti karštakošį Australijos tenisininką Nicką Kyrgiosą.

Tenisininkai susikaus ketvirtą kartą per vienuolika mėnesių. Pernai vykusiame „Aegon Championships“ turnyre Londone ketvirtoji pasaulio raketė 21-erių metų australą nugalėjo 6:3, 6:4, tačiau kitos jų dvikovos nepasiekė pabaigos dėl nelemtų nugaros traumų.

2015 metais „Rogers Cup“ varžybose S.Wawrinka rezultatui esant 6:7(8:10), 6:3, 0:4 atsisakė tęsti kovą ir N.Kyrgiosas pateko į aštuntfinalį. Vis dėlto šiemet Dubajuje viskas apsivertė aukštyn kojomis ir 21-ajai pasaulio raketei patyrus traumą šveicaras pateko į „Dubai Duty Free Tennis Championships“ finalą.

N.Kyrgiosas šiemet demonstruoja puikią formą. Jaunoji Australijos žvaigždė vasario mėnesį Marselyje iškovojo pirmą savo ATP serijos titulą, o „Hopman Cup“, Dubajaus ir Majamio „Masters“ turnyruose pasiekė pusfinalį.

„Scanpix“ nuotr./Monte Karlo „Masters“: Rafaelis Nadalis – Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Monte Karlo „Masters“: Rafaelis Nadalis – Stanas Wawrinka

S.Wawrinkos sezono pradžia buvo daug žadanti. Ketvirtoji pasaulio raketė per pirmus du mėnesius Čenajuje ir Dubajuje iškovojo titulus, tačiau nuo to laiko Šveicarijos tenisininko žaidimas buvo banguotas.

Indian Velso aštuntfinalyje S.Wawrinka atsilikinėjo 3:6, 0:4, tačiau sugebėjo susiimti ir nužygiavo iki trečio seto pratęsimo. Vis dėlto jame antroji Šveicarijos raketė atliko nevykusį smūgį virš galvos ir turėjo pripažinti D.Goffino pranašumą.

Po savaitės „Miami Open“ turnyre jis krito jau antrame etape, o Monte Karlo ketvirtfinalyje 1:6, 4:6 nesugebėjo pasipriešinti Rafaeliui Nadaliui.

Tenisininkai Kortas Laikas
Tomašas Berdychas – Denisas Istominas Trečias 13.10
Feliciano Lopezas – Roberto Bautista-Agutas „Manolo Santana“ (pagrindinis) 13.10
Samas Querrey – Lucas Pouille Ketvirtas 14.30
Stanas Wawrinka – Nickas Kyrgiosas Trečias 14.40
Fabio Fognini – Kei Nishikoris „Arantxa Sanchez“ (antras) 15.00
Gillesas Simonas – Pablo Carreno Busta Penktas 15.00
Joao Sousa – Marcelis Granollersas Ketvirtas 16.00
Denisas Kudla – Davidas Ferreras „Arantxa Sanchez“ 16.30
Novakas Džokovičius – Borna Coričius „Manolo Santana“ 17.00
Pablo Cuevas – Gaelis Monfilsas „Arantxa Sanchez“ 18.00
Juanas Martinas del Potro – Jackas Sockas „Arantxa Sanchez“ 21.00
Alberto Ramosas – Jo-Wilfriedas Tsonga „Manolo Santana“ 22.30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius