Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 09 26

Sėkmingas startas Prancūzijoje: Ričardas Berankis nugalėjo Mirzą Basičių

Prancūzijoje vykstančiame „Challenger“ serijos turnyre Ričardas Berankis startavo pergale. Lietuvos tenisininkas pirmame varžybų rate po atkaklios kovos 6:7 (8:10), 6:4, 6:2 nugalėjo varžovą iš Bosnijos ir Hercegovinos Mirzą Basičių (ATP 188).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

164 vietą pasaulio reitinge užimantis R.Berankis buvo laikomas mačo favoritu. Už pergalę pirmame rate tenisininkui atiteks 10 reitingo taškų.

Abu žaidėjai vienas su kitu kovojo jau šeštą kartą ir ketvirtą pergalę iškovojo R.Berankis.

Kitame etape lietuvis kovos su Nicolasu Mahut. Aštuntas pagal skirstymą Prancūzijos tenisininkas užtikrintai 6:2, 6:3 nugalėjo tėvynainį ir vardinį kvietimą turnyre dalyvauti gavusį Benjaminą Bonzį.

R.Berankis susitikimo pradžioje nesėkmingai atliko padavimus. Tikslą pasiekė tik 33 procentai pirmų kirčių. Tuo sėkmingai pasinaudojo M.Basičius ir išsiveržė į priekį 4:2.

Tačiau jau netrukus R.Berankis išlygino rezultatą 4:4. Ypač atkakliai ir permainingai susiklostė pirmo seto pratęsimas, kuriame taškas nuo pergalės skyrė abu žaidėjus. Abu tenisininkai po kelis kartus naudojosi peržiūros pagalba, kad įsitikintų, ar kamuoliukas tikrai pataikė ten, kur sakė teisėjai.

Antras setas susiklostė irgi labai atkakliai. R.Berankis pačioje jo pabaigoje susikūrė pirmą progą laimėti varžovo padavimų seriją ir tuo pačiu setą. 27-erių metų tenisininkas sužaidė gražiai, laimėjo dar vieną tašką po varžovo padavimų ir antrą dalį.

M.Basičius pasiprašė medicininės pertraukos prieš trečią setą. Kelias minutes Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkui buvo masažuojama nugara. Tačiau lemiamoje dalyje daugiau jėgų išsaugojęs R.Berankis užtikrintai diktavo žaidimo sąlygas ir pelnė svarbią pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius