TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 20

Sensacija Romoje: argentinietis dešimtu bandymu patiesė „grunto karalių“ R.Nadalį

Po šešių su puse mėnesio pertraukos į teniso kortą sugrįžęs Rafaelis Nadalis (ATP-2) mintis apie titulą turės nukelti į „Roland Garros“ turnyrą Paryžiuje. Romoje vykstančiose „Internazionali BNL d'Italia“ varžybose ispanas patyrė fiasko – R.Nadalį ketvirtfinalyje 6:2, 7:5 patiesė argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-15).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

28-erių Argentinos tenisininkui tai – pirmoji karjeros pergalė prieš R.Nadalį. Prieš tai ispanas buvo laimėjęs visus devynis jų tarpusavio susitikimus.

D.Schwartzmanas per ankstesnius mačus su vienu geriausių pasaulio tenisininkų buvo laimėjęs tik du setus. Šįkart jis tiek pat setų laimėjo per 2 valandas ir 4 minutes.

„Tai neabejotinai geriausias mano karjeros mačas, – nedvejodamas po pergalės sakė argentinietis. – Esu žaidęs prieš didžiojo trejeto tenisininkus (R.Nadalį, Novaką Džokovičių ir Rogerį Federerį – red.past.) ir anksčiau, bet dar niekada prieš juos nebuvau laimėjęs. Iki šiandien. Esu labai laimingas.“

D.Schwartzmanas tik antrą kartą karjeroje pateko į ATP „Masters“ serijos turnyro pusfinalį. Pirmąsyk argentinietis jame žaidė būtent Romoje prieš metus, tačiau tuomet jo žygį nutraukė N.Džokovičius.

Apskritai Italijos sostinėje 15-oji planetos raketė, per karjerą dar niekada nebuvęs pirmajame pasaulio dešimtuke, siekia ketvirtojo karjeros ATP trofėjaus.

Savo ruožtu R.Nadaliui tai buvo tik antras pralaimėjimas šį sezoną ir pirma nesėkmė ant mėgstamiausios jo grunto dangos. Iš viso per karjerą tai buvo tik 40-as ispano pralaimėjimas ant grunto per 478 mačus (92 pergalių procentas).

„Žaidžiau prieš jį devynis kartus, iš kurių keturis ar penkis neturėjau šansų, bet kitais atvejais jaučiausi gerai ir išlaikiau apylygį rezultatą. Šiandien išėjau į kortą bandydamas atlikti tuos pačius dalykus, o pirmas setas man buvo labai geras. Pagriebiau kiekvieną šansą, kurį jis man suteikė“, – sakė itin agresyviai žaidęs D.Schwartzmanas.

Argentinietis pusfinalyje sekmadienio vakarą žais kanadiečiu Deniso Šapovalovu (ATP-14). Kitame pusfinalyje N.Džokovičius (ATP-1) grumsis su norvegu Casperu Ruudu (ATP-34).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius