Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 06 05

Skaudi turnyro pabaiga: ukrainietė dėl sveikatos problemų nebaigė aštuntfinalio

Ukrainietė Lesija Tsurenka (WTA-66) žaidė labai solidų „Roland Garros“ turnyrą, tačiau sustreikavusi sveikata tenisininkei neleido užbaigti aštuntfinalio etapo.
Lesija Tsurenko
Lesija Tsurenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienio vakarą Ukrainos tenisininkės laukė labai rimtas iššūkis – stoti į dvikovą prieš pirmą planetos raketę ir ryškią turnyro favoritę Igą Swiatek (WTA-1).

L.Tsurenkai pavyko sužaisti šešis geimus, po kurių rezultatas švieslentėje degė 1:5 jos nenaudai, tačiau dėl ligos 34-erių tenisininkė galiausiai pasitraukė.

Situaciją pagerinti bandė ir medicininės pertraukėlės metu į kortą iškviesti gydytojai, tačiau ukrainietė nebuvo pajėgi kautis aukščiausiu lygiu prieš titulą Paryžiuje ginančią varžovę.

„Užsikrėčiau panašiu virusu kaip Jelena Rybakina (pastaroji pasitraukė dar prieš mačą sekmadienį – aut. past.). Mano kūnas negalėjo to ištverti. Vakar visiškai nesitreniravau. Buvo sunku net daryti apšilimą, bet tikėjausi, kad pradėjus žaisti kiek pagerės. Deja, situacija tik blogėjo, todėl nebuvo kitos išeities kaip tik pasitraukti“, – po mačo kalbėjo Tsurenka.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lesija Tsurenko
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lesija Tsurenko

Įvairiausios sveikatos problemos patyrusią tenisininkę kamuoja beveik visos karjeros metu. Vien šiame sezone 5 iš 11 žaistų turnyrų ji nebaigė mačo arba apskritai nežengė į aikštelę.

Nepaisant skaudaus finišo, Prancūzijos sostinę L.Tsurenka paliks su 240 WTA reitingo taškų ir 240 tūkstančių eurų, kuriuos yra pasiruošusi paaukoti savo tėvynei.

Savo ruožtu I.Swiatek pirmenybių ketvirtfinalyje lauks CoCo Gauff (WTA-6), kurią lenkė įveikė praėjusių metų finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius